Kuhinja za 5 i u Puli

 mp2012Večerašnjomplesnom predstavom Kuhinja za 5 na pulskom Forumu nastavlja se projekt Nepokoreni grad na putu 2013.

Kuhinja za 5 je premijerno izvedena na prošlogodišnjem festivalskom izdanju u Karlovcu, a osim u Puli previđene su izvedbe u Zadru i Rijeci.

Radi se o plesnom igrokazu s ukrasima glumačke izražajnosti: plesno performerska grupa Kamp slavi rođendan. Performerice zaokupljene ispitnim problemima, zaboravljaju na datum i nesvakidašnju obljetnicu te u plesnoj strci, zbrci i umoru, kreću na zacrtani pothvat…
KAMP gotovo deset godina djeluje u okviru Centra za mlade na Gazi u Karlovcu, a od svog debitantskog nastupa na prvom izdanju festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad 2006. godine nastupaju sve do sada.
Kroz godine sazrijevanja festivala i Kamp se nadograđuje drugačijim idejama i pristupima, kako na uličnom prostoru na kojem nastupa, tako i u pokretima i koreografskim zamislima. Članice Kamp-a bave se suvremenim plesnim izrazom, kroz grupu imaju nezavisnost i slobodu izričaja. Iza sebe do sada imaju više performansa i nekoliko zapaženih uličnih intervencija (Soldački intermezzo, Bez lica, Žabe, Vreće, Keč d skeč, Odnos ili Relacije, Tvornica, U prolazu).

Predstavu su, obzirom da je odigrana na središnjem gradskom trgu, uz domaću publiku imali prilike vidjeli i brojni turisti koji večernje sate provode u pulskom središtu.

Program je provoden u partnerstvu s udrugom Metamedij iz Pule, a kroz platformu Clubture.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*