Kuhinja za 5 u Zadru

 mp201226.09. 21:00 Kazalište lutaka Zadar (Jazine)
Udruga za kreativni razvoj Domaći u suradnji sa Zadrom Snova organizira izvedbu plesne predstave Kuhinja za 5 performing grupe KAMP. Predstava će se održati u Kazalištu lutaka Zadar, u četvrtak 26. rujna s početkom u 21 sat.

“Kuhinja za 5“ svojevrsni je plesni igrokaz s ukrasima glumačke izražajnosti: plesno performerska grupa Kamp slavi svoj sedmi rođendan. Performerice zaokupljene ispitnim problemima, zaboravljaju na datum i nesvakidašnju obljetnicu te u plesnoj strci, zbrci i umoru, kreću na zacrtani pothvat…

Performing grupa Kamp predstavlja se na Nepokorenom gradu od svog debitantskog nastupa na prvom festivalskom izdanju 2006. godine pa sve do sada, a gostovala je i u više hrvatskih gradova. Kroz godine sazrijevanja festivala i Kamp se nadograđuje drugačijim idejama i pristupima, kako na uličnom prostoru na kojem nastupa, tako i u pokretima i koreografskim zamislima.

Članice Kamp-a bave se suvremenim plesnim izrazom, a rad kroz grupu omogućuje im nezavisnost i slobodu. Iza sebe do sada imaju više performansa i nekoliko zapaženih uličnih intervencija (Soldački intermezzo, Bez lica, Žabe, Vreće, Keč d skeč, Odnos ili Relacije, Tvornica, U prolazu).

Projekt Nepokoreni grad na putu 2013. se provodi kroz platformu Clubture.
Projekt se provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklade ‘Kultura nova’, dok je realizaciju u Zadru pomogla Zajednica udruga Centar nezavisne kulture.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*