Međunarodni program 58. PFF-a

58. festival igranog filma u Puli Međunarodni program ovogodišnjeg Pula Film Festivala obogaćen je nekolicinom zvučnih imena i naslova. Jedan takav film jest „Melankolija“ Danca Larsa Von Triera.
Protagonisti su Kirsten Dunst, koja je u Cannesu dobila nagradu za najbolju glavnu glumicu, Kiefer Sutherland i Charlotte Gainsbourg.
Vaclav Havel, češki pisac i državnik, predstavit će Puli svoj film „Odlazak“ koji prati odlazak jednog visokopozicioniranog političara (možda mu je Hrvatska poslužila kao primjer?).
Jedan od noviteta ovogodišnje Pule jest i program Puladok koji se bavi isključivo filmovima vezanim za povijest pulskog festivala i hrvatskog glumačkog kruga, a bit će prikazana tri filma. „Pod udarom“ (Silvio Miroščiničenko) koji govori o cenzuri u Hrvatskoj za vrijeme bivše Jugoslavije, „Cinema Komunisto“ (Mila Turajlić) bavi se Titovim
kinooperaterom i padu Avala filma, dok film „Ena“ (Jakov Sedlar) priča priču tragično preminule Ene Begović.

Za više informacija o ovogodišnjem 58. Pula Film Festivalu, posjetite službenu web stranicu http://www.pulafilmfestival.hr/, a osvrt pročitajte nakon festivala na našim stranicama
Matea Lacmanović


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*