Melvins u Tvornici

melvins tvornica12.10. Tvornica Zagreb
U zagrebačku Tvornicu kulture dolazi bend koji se “šuljao” po davno ugašenoj TV emisiji Izvan struje u vrijeme dok su carevali Nirvana i Pearl Jam, THE MELVINS.

The Melvins su se okupili još daaavne 1983. godine. Već kad smo spomenuli Nirvanu valja izbaciti i informaciju kako je nestretnog Kurt Cobaina gitaru upravo učio monstruozni Buzz Osborne. Buzz je uz rad s Melvins možda i poznatiji kao stalni član Pattonove super-trupe Fantomas.

Melvins su izdali prvi album još 1985.godine, za kojim slijedi još nekoliko izdanja. I kad se mislilo da će početkom 90-ih na valovima grungea i oni uzletiti prema svjetskoj slavi, Buzz je odlučio da se ostaje tamo gdje i treba, daleko od mainstreama, televizije i pop-hitova. Odluka za ostanak u undergroundu nije donijela slavu i vrhove top ljestvica, ali danas im se klanjaju svi štovatelji mračnog, teškog i umobolnog saunda.
Nakon što smo mogli vidjeti Buzza u društvu svojih pomaknutih fantomskih prijatelja ovo je odlična prilika za provjeru što se danas krije u čupavoj glavi i kakvi zvuci dolaze iz njegove metalne (doslovno) gitare.

Ulaznice: 100kn / na dan 120 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*