Metal spektakl u Ljubljani!

05.12.2019. Kino Šiška, Ljubljana ///
Slovenska prijestolnica još jednom će ugostiti metal bendove koji svojim nastupima zagrijavaju zimsku atmosferu. U masi adventske glazbe i cendranja u božićnim pjesmama, Eluveitie, Lacuna Coil i Infected Rain pobrinut će se za decembarski ugođaj.

U ljubljanskom Kinu Šiška (dvorana Katedrala) 5. prosinca s početkom u 18:30 sati (vrata) nastupaju tri benda sa ženskim metal vokalisticama.
U 19:10 na pozornicu se penju Infected Rain, metalci s pjevačicom Lenom Scissorhands koja, osim svojim osebujnim stilom, pažnju privlači groovlanjem koje svojim tonom podsjeća na Tatianu iz ukrajinskog Jinjera. Infected Rain već je nekoliko puta nastupao u Sloveniji, između ostalog 2017. godine u mariborskoj Pekarni te u ljubljanskom Orto baru. Nakon potpisivanja ugovora s Napalm Recordsom, Rainovci izbacuju album Endorphin koji se se već može
prednaručiti.

Nakon sat vremena svirke, stage je rezerviran za talijanske goth metalce Lacuna Coil. Svojim novim albumom Black Anima, koji je producirao basist Marco Coti Zelati, pokazali su izvrsne performase uz jače riffove no što je publika ranije navikla. Cristina Scabbia bolje je usklađena s Andreom u vokalnim dionicama, dok je, osim riffova, ritam sekcija bolje isproducirana no na prošlim albumima.

Posljednji bend čija će vokalistica folk metal dionicama dodatno užariti atmosferu jest švicarski Eluveitie. Bend koji je promijenio gotovo 20 članova u svojih 17 godina karijere pod Nuclear Blast Recordsom objavili su ove godine album Ategnatos koji je, po nekim kritičarima, također glazbeno jači i teži od prethodnika.

Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti na ovom linku po cijeni od 25€ u pretprodaji, odnosno 20€ za studente, školarce i umirovljenike.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*