METALDAYS 2014.

Megadeth metal days 2014 20.-26.7.2014. nacionalni park prirode Sotočje, Tolmin, Slovenija
Metaldays 2014. donose i ove godine nastupe brojnih poznatih imena svjetske metal scene: Megadeth, Opeth, Heaven Shall Burn, Children Of Bodom i mnoge druge.

Metaldays će ove godine ugostiti kao headlinere novu dansku rock atrakciju Volbeat koja miješa rockabilly s metalom pa ih kritičari opisuju kao poludjelog Elvis Presleya koji je prešao u metal, američke thrash metal legende Megadeth, švedske progresive metalce Opeth koji miješaju progresive, folk, jazz, blues, klasiku s black i death metalom, švedske heavy metalce Sabaton koji svoju inspiraciju crpe na povijesnim bitkama i ratovima, njemačke metalkoraše Heaven Shall Burn, finske modern metalce Children Of Bodom koji miješaju melodic death metal s power metalom, kultne norveške blekere Satyricon koji su jedni od rijetkih black metal bendova koji su i danas uspješni i svoju glazbu prilagođavaju vremenskim promjenama bez straha izlazeći iz tipičnih black metal okvira i britanske doom/gothic metalce My Dying Bride.

Uz headlinere će na dvije pozornice nastupiti i američki death metalci Immolation, finski progresive doom/gothic/folk metalci Amorphis, švedski gothic metalci Tiamat, američki death metaci Obituary, američki crossover metalci Prong, njemački Kadavar koji su trenutno najpopularniji predstavnici retro rocka, pioniri američkog power metala Riot, Moonsorrow, Suffocation, Saltatio Mortis, Borknagar, Possessed, Grave, Vader, In Solitude, Inquisition, Aborted, Ghost Brigade, Asphyx, Artillery, Benighted, Havok, Valient Thorr, Alpha Tiger, Manilla Road, Turning Golem, Cripper, Soen, Vanderbuyst, Nocturnal Depression, Gold, Downfall Of Gaia, Scarab, Pyrexia, Metalsteel, Brutality Will Prevail, Condemnatio Cristi, Black Diamond, Cruel Humanity, Rising Storm, Roxin’ Palace, African Corpse, Sapiency, Zanthropya Ex, Darkfall, Inciter, Alogia, Rest In Fear, Space Unicorn On Fire, Within Destruction, Skelfir, Torture Pit, Deadend In Venice, Zaria, Mephistophelian, Armaroth, Dead Territory, Fallen Utopia, As It Comes, Lord Shades, From The Depth, Duirvir, Total Annihilation, Abinchova, Chain Of Dogs…

Festival će se ove godine održati od 20. do 26. srpnja, je festival kojeg mediji i posjetioci opisuju kao jedan od najljepših i najkvalitetnijih u Europi, prvenstveno zbog lokacije koja je smještena u nacionalni park prirode Sotočje u slovenskom gradiću Tolminu. Festival je zato postao sinonim za festival sa najugodnijom atmosferom pravog godišnjeg odmora, te je u svojih deset godina postao turistička atrakcija na koju se posjetioci iz svih dijelova Europe, pa i šire vračaju iz godine u godinu.

POVIJEST

Prethodnih godina na festivalu je nastupio velik broj velikih metal imena kao što su Korn, Motorhead, Nightwish, Sepultura, Danzig, Slayer, Yngwie Malmsteen, Machine Head, Apocalyptica, Hypocrisy, Paradise Lost, Soulfly, Therion, At The Gates, Carcass, Immortal, Dimmu Borgir, Children Of Bodom, Iced Earth, In Flames, HammerFall, Helloween, Sonata Arctica, Nevermore, King Dimond i mnogi drugi.

Za točan line up running order ili raspored i sve ostale informacije pogledajte na oficijalnu web stranicu Metaldays festivala www.metaldays.net.

ULAZNICE

Festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 1120 kuna mogu se kupiti u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 i Dallas Music Shopu – Tkalčićeva 7, te Dallas Music Shopovima u Zadru – Široka ulica 2, u Splitu – Narodni trg 14, u Rijeci – Splitska 2a, u Šibeniku – Kralja Tomislava 4, preko MH online shopa http://www.mhshop-online.com, kao i na svim pretprodajnim mjestima sistema Eventim, www.eventim.hr.

U prodaji su također i jednodnevne ulaznice po cijeni od 49 eura, dok su ulaznice za 3 dana rasprodane. U ponudi je Fan pack, koji sadrži ulaznicu i majicu, a cijena mu je 145 eura i koji možete naručiti samo preko MH online shopa http://www.mhshop-online.com

LOKACIJA

Festivalska lokacija je smještena u Sotočje koje je dio Nacionalnog parka Julijske Alpe i nalazi se na ušću dviju planinskih rijeka „ljepotica“ Tolminke i Soče, jednih od najčišćih rijeka u Europi koje imaju dvije prelijepe plaže na kojima se također događa dio festivalskog programa, pa tako posjetioci preko dana mogu uživat u kupanju, sunčanju, vožnjom kanuima i mnogim drugim aktivnostima. No, rijeke nisu jedini razlog zašto je Sotočje lijepo, prekrasan i ugodan prirodni okoliš sa svježim zrakom donosi rijetko doživljen ambijent u samoj blizini Alpa, tako da će ovaj ambijent jednako zadiviti i „metalheadse“ i prosječnu obitelji s djecom.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*