Nakon godinu dana ponovno se otvara klub Močvara

otvara se klub MočvaraPovodom pononovnog otvaranja kluba Močvara,koji je bio zatvoren godinu dana, priopćenjem se oglasilo Udruženje za razvoj kulture “URK”. Navodi se kako su URK i Močvara d.o.o. potpisali s gradom Zagrebom ugovor o zajedničkom zakupu prostora kluba Močvara te će se Močvara ponovo otvoriti 21. svibnja. Potpisivanjem ugovora su nakon 10 godina napokon ispunjeni osnovni uvjeti za stabilan rad. Ugovor je sklopljen na rok od 5 godina i omogućava odvijanje kulturnih programa i potpuno funkcioniranje kluba s odgovarajućim sadržajima i cjelonoćnim radnim vremenom.

Grad Zagreb gotovo 5 godina nije bio spreman produžiti ugovor o korištenju prostora, čime je rad kluba bio onemogućen. Situacija je kulminirala prekidom komunikacije uz grube optužbe na račun URK-a od strane gradske uprave. Zbog svih tih razloga “močvarci” su u svibnju prošle godine zatvorili klub. Izgleda da je taj čin urodio plodom jer su javni napadi prestali, Grad je na vlastitu inicijativu renovirao dio kluba te je proveden javni natječaj. Uz sve gradonačelnik Milan Bandić potpisao je dokument kojim se potvrđuje da ne postoje nikakva prethodna potraživanja Grada prema URK-u.

Močvara nakon dugačke stanke nastavlja sa svojim redovitim programom unutar kojeg se najavljuju mnogobrojni koncerati, slušaone, filmske večeri, izložbe, tribine i ostala kulturna događanja namijenjenih urbanoj publici. Program uskoro potražite na www.mochvara.hr, a redoviti update i na planetmagazin.net.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*