Nikad dosta sludgerije: Lucky Funeral

The Business31.03.Zagreb, AKC Medika
Zagrebačka sludge/stoner/doom zajednica ne spava mada se nekome tmožda tako čini. Zadnji dan ožujka u Mediku dovode grčke sludge’n’rollere Lucky Funeral.

Bend je oformljen nakon raspada Under-Y-Covers, Caterar te zajedno sa Mikeom iz Bone to Rust. S prijašnjim iskustvom iz prošlih bendova s underground ”stoner/metal” scene krenuli su u stvaranje novih pjesama. Iz tog početnog razdoblja proizašao je njihov prvi demo, naslovljen “Oblation”. Samo 100 kopija je izdano mjesec dana kasnije. Zbog ograničenog broja kopija demo je bio rasprodan u samo 4 dana. Odlični dojmovi s prvih live nastupa benda u jesen 2007. bili su potvrda da su spremni za snimanje prvog pravog albuma za Trailblazer Records .

Nakon nekoliko live nastupa i mnogih sati provedenih u studiju, njihov prvi CD “Lucky Funeral” pušten je u prodaju. Nakon toga, tijekom travnja 2008. bend je održao dvanaest koncerata diljem Grčke.
Bend je zainteresirao ljubitelje žanra i u Velikoj Britaniji gdje im je SLW Promotions osigurao promociju u britanskim medijima te dogovorio turneju po Velikoj Britaniji, ne bi li i globalno promovirali album. Jedna od pjesama će biti uključena u sljedećoj kompilaciji časopisa Fireworks UK.

Kao support na zagrebačkom gigu nastupaju lokalne teškaške snage DUSKBURN i DRAMA.

Upad je samo 30 kn.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*