Otvaranje Instalacije Silence

četvrtak 20.06. 21:00 ex-vojarna”Bosanski magazin”, KArlovac
Nakon više grradskih lokacija Nepkoreni grad odlazi i u bivšu vojarnu “Bosanski magazin” gdje će biti otvorena instalacija Silence uz popratni program, projekciju eksperimentalnog filma Spectros, Igora Neuhauslera.

Koncept instalacije ostvaruje se u kontekstu trenutka odnosno odmicanja od nametnute stvarnosti i svega onoga što nosi grad sam po sebi i život u njemu.
Posjetitelja se želi izolirati izvan realnosti svakodnevnog života, odmaknuti od gužve, buke i netrpeljivosti grada, iako je u njemu, te ga povući u smiraj tišine. Instalaciju prati zvuk valova intenzivirajući osjećaj odsutnosti odnosno onog stanja kojeg je teško postići životom u gradu, a donosi mir. Prilikom otvaranja postavke održat će se projekcija eksperimentalnog filma Spectros, Igora Neuhauslera. Spectros prikazuje prizore svakodnevice koje većina ljudi jednostavno previdi ili uzima zdravo za gotovo. Film prikazuje ciklus punog dana kroz noć do ponovnog svitanja, a snimljen je na srednjem i sjevernom Jadranu.
Postavka i projekcija održat će se na Starom gradu Dubovac.

Lazarević Tamara, arhitektica, rođena u Rijeci, odrasta na otoku Cresu. Diplomirala je na AF u Sarajevu.Tijekom studija kao član Asocijacije studenata arhitekture, sudjeluje u nizu predavanja i debata te postavki izložbi i instalacija u kontekstu arhitekture, održivog razvoja, javnog prostora i urbanizma u okviru Dana arhitekture. 2011. sudjeluje na konferenciji The 4th International Conference on Hazards and Modern Hertige a sljedeće godine, 2012. u sklopu 1. Bienale Arhitekture u Thessalonikiju – Arhitektura grada u jugoistočnoj Europi zajedno sa kolegama iz Asocijacije postavlja instalaciju Arhitektonski ured = Kazališni trg.U slobodnom izražavanju koristi prirodne materijale.

Igor Neuhausler, rođen u Zagreb. Već duži niz godina njegova opsesija su kamera, fotografija i film. Svijet doživljava i vidi kroz kadarove objektiva. Bavi se dokumentarnim i eksperimentalnim filmom, te provokativnom erotskom fotografijom. Sudjeluje na Reviji dokumentarnog filma Fibula te na Sisak Eko Film Festivalu. Njegov najnoviji dokumentarni film Angelo tek očekuje svoju premijeru 24.kolovoza na otoku Cresu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*