Otvorenje izložbe ilustracija Lane Ćosić

lana ćosić gaza karlovac izložbapetak, 30.11. u 19 sati Centar za mlade na Gazi, Karlovac
Centar za mlade na Gazi ugostiti će izložbu ilustracija i ukrasnih predmeta karlovačke umjetnice Lane Ćosić.

Izložbu će Telemannovim duetom otvoriti Lanine učenice iz Glazbene škole u Karlovcu, flautistica Marta i Marija Lugarić.

Područja umjetnosti vrlo su blisko povezana pa ju je od glazbe, koja je Lanin poziv (profesorica flaute na Glazbenoj školi Karlovac), do vizualnih medija dijelio samo mali korak.
Kroz fotografiju, kojom se bavi od 2008, otkrivajući brojne mogućnosti koje nude digitalni programi za obradu slike, nastaju i njezine prve ilustracije. Za njihovu realizaciju i danas koristi isključivo digitalne medije, prvenstveno Photoshop, kombinirajući razne tehnike, od crteža do foto-montaže. Kako je u stalnoj potrazi za novim načinima izražavanja, osim ilustracija, na izložbi će biti izložene i druge stvari koje izrađuje, poput lutaka i raznih dekorativnih predmeta. Njihovu realizaciju nadahnuli su čudnovati svjetovi i bića iz njezine mašte, te knjige, filmovi i naoko „obični“ dohgađaji svakodnevice. Ilustracije koje radi odraz su njezinih razmišljanja, emotivnih stanja, snova i nostalgičnih uspomena na djetinjstvo, kad su sva čuda bila moguća i sve čarolije na dohvat ruke. One i danas postoje, samo treba malo bolje pogledati…

Izložba je prodajnog karaktera i ostati će u postavu do siječnja 2013.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*