Pendulum (Live) na Tuborg stageu!

Pendulum na Tuborg stageu festival jarun 201022./23.06. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Jedno od najvećih imena ovogodišnjeg InMusica, bar što se tiče plesne glazbe, su Australci Pendulum.

Širom svijeta zapaženi su zbog žestoke mješavine drum’n’bassa i rocka. Pendulum su poznati po hitovima „Propan Nightmares“, “Tarantula”, „Slam“, „Granit“ i „Fasten Your Seatbelts“. Do sada su Surađivali s Freestylerima, remixirali Prodigy, obradili Metallicu, Coldplay… Ia sebe imaju dva studijska albuma, dok se najnoviji očekuje u svibnju ove godine. Pendulum su nastupali po velikim europskim festivalima kao sto su Glastonbury, Download, Isle of Wight, T in the Park, Reading.

Bend su osnovala 2002. godine tri glazbenika koja su dijelila sličnu viziju i glazbeni background. Popularnost stječu već prvim hit singlom „Vault“ koji osvaja klubove i ljubitelje drum’n’bassa, a kojeg Knowledge Magazine proglašava najboljim singlom 2003. Uslijedili su singlovi „Trail of Sevens“, „Spiral“ and „Ulterior Motive“, „Back to You“, „Still Grey“.
Pendulum uskoro sele u Veliku Britaniju i 2005. godine izdaju album prvijenac „Hold Your Colour“ koji donosi hitove kao što su „Tarantula“, „Slam“ i „Another Planet“, a koji se prodaje u vise od 300.000 primjeraka.

Uspjeh Penduluma se nastavlja, potpisuju za Warner Bros./Ear Storm te izdaju hitove „Granite“ i „Propan Nightmares“ koji najavljuju njihov drugi album. „In Silico“, izdan 2008.Nakon toga sviraju na nizu festivala u Europi i Sjevernoj Americi, album stiče “zlatnu nakladu”.
Sljedeće godine izdaju live album „Live at Brixton“.
U svibnju ove godine izlazi novi studijski uradak koji će predstaviti i na ovogodišnjem INmusicu.

Diskografija / Studijski albumi

2005. „Hold Your Colour“
2008. „In Silico“
2010. „Immersion


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*