Performance Lady’s Glove

 močvara Zagreb28.05. Močvara Zagreb
Galerija Močvara predstavlja performance ekscentrične francuske umjetnice i glazbenice Laetitie Sonami “A historical moment on a line between A and B” .

Performance će Laetitia izvesti na vlastitom jedinstvenom, elaboriranom high-tech instrumentu nazvanom “Lady’s Glove”. Radi se o rukavici izrađenoj prije više od 11 godina u suradnji s Paulom DeMarinisom za performans na poznatom Ars Electronica festivalu u Linzu. Brz tehnološki upgrade doveo je do druge rukavice, a odmah nakon nje i treće u glamuroznijoj zlatnoj likra varijanti. Slijedile su četvrta iz 1994., a zatim i peta (2011.) koju ćete imati prilike vidjeti u Galeriji Mochvara, a konstruirao ju je Bert Bongers iz Den Haaga.

Osnova performansa su geste koje izvodi Sonami – one preko “Lady’s Glove” instrumenta opremljenog s više od 20 senzora kontroliraju razne elektronske audio mehanizme, primjerice preko promjene udaljenosti ruke od tijela i tla. Rezultat svakog, čak i najmanjeg pokreta, najsuptilnije kretnje je promjena zvuka. Tijelo, pokret, ruka u rukavici i zvuk koji je utjelovljen; ne postoje nikakve druge prostorne reference… Provjerite u Močvari iz prve ruke što sve ova sjajna Francuskinja u bioničkim rukavicama priprema za svoje prvo zagrebačko gostovanje.
www.sonami.net


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*