Peto izdanje Reunited Festivala u Valpovu

14.-15.06.2019.Valpovo///
Na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji, u dvorcu Prandau-Normann 14. i 15. lipnja održat će se glazbeni ljetni Reunited festival koji promovira nezavisnu scenu, soundsystem kulturu i DIY etiku.

Festival organizir udruga Revolution, a bogati dnevni program uključuje brojne radionice, izložbe i chill out zonu festivala koja svim posjetiteljima omogućuje da napune baterije za šaroliki i bučniji večernji sadržaj na tri pozornice, od kojih je jedna na otvorenom, a dvije se nalaze u unutrašnjosti samog dvorca.

Za ozvučenje festivala već 4. godinu zadužen je moćni Saso Mange Soundsystem, koji će se pobrinuti da niti jedan izvođač ne prođe nezamijećeno.

U skladu s idejom promicanja soundsystem kulture festival ove godine na Open Air pozornici ugošćuje Bamwise, live dub band iz Zagreba koji kombinira sintetičke i akustične elemente u jedan sirov i energičan zvuk s naglaskom na ritam i bass. Tu su i avangardni i psihodelični Waitapu te postapokaliptični ethno steam punk dub spojen s balkanskom slam poezijom – Kali Fat Dub. Uz njih nastupit će i NT Wave i Fen koji spajaju analogne instrumente gitaru i glas s elektroničkim uređajima, Dr. Obi – dugogodišnji inženjer zvuka i talentirana pjevačica Anja G, Playground Hustle – duo koji spaja mračnu elektroniku i eksperimentalni rap, Vanja i Nešvil Funk koji donose fuziju hip hopa i funka, vinkovački MC Siky te mlada nada belišćanskog repa Eastok.

Na Elektrana stageu nastupaju Xenex – jedan od pokretača RE:CODE programa za promicanje underground elektronske glazbe na području Slavonije. Iz istoimenog dolaze i Ana Mi, mlada DJ nada iz Vinkovaca te Karlo M, jedan od najmlađih techno DJ-a u Hrvatskoj.
Tu su i Dots iz LED kolektiva iz Karlovca i Kharii – organizatorica VescMaschina Sounda. Da ni ovogodišnji festival ne prođe bez dobrog starog dnb-a i njemu sličnih pravaca, pobrinut će se Kula – dnb sceni dobro poznati organizator programa i festivala Vubass, Fullstep Phil iz istoimenog kolektiva kao mlada nadolazeća snaga slavonske dnb scene, legenda osječkog dnb-a Safety Breaks, Dark Dizkobar najstariji član United Noise dnb kolektiva iz Srbije, Lucy Lyu – talentirani mladi zagrebački DJ, Bane te domaća snaga NOBRU – DJ i producent te jedan od organizatora samog festivala.

Rebel Station stage ove će godine biti upotpunjen istoimenim sound systemom Rebel Station koji je ujedno projekt članova udruge koji je kroz godine rastao zajedno sa samim festivalom. Ovaj će stage ugostiti šaroliku ekipu među kojom su Jah Forcefield iz Sarajeva, Low Frequency trio nastao u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach, Mental Freedom duo dubokih dubstep vibracija, Sitnica – nove snage slavonske dub reggae scene, Omega Blondie koja će predstaviti svoju rootikal selekciju, Kiwi in Space, Rasta Altitude, Darez Selecta dub reggae selektor iz Subotice, Belly Full i Busy Baldhead iz Zenice te domaće snage Omega Revolt i Slavonija Vibes Syndicate.

U kompleksu Valpovačkog perivoja koji okružuje festivalsku lokaciju osiguran je besplatni kamp za sve posjetitelje. Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji iznosi 70 kn do 10.6. Ili 80 kn nakon. Informaciju o pretprodajnim mjestima možete potražiti ovdje. Za one kojima je dva dana ipak previše, cijena dnevne ulaznice iznosit će 50 kn te će biti dostupna na ulazu.

Više informacija o izvođačima i programu festivala možete pronaći na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu Reunited festivala.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*