Krenuo projekt Demokracija za 5

Demokracija za 5Udruga za kreativni razvoj Domaći ove godine je uključena i u projekt Demokracija za 5.

Projektom Demokracija za 5 želi se potaknuti mlade na sudjelovanje u praćenju provedbe politike za mlade i unapređenju demokratskih institucija društva. Kroz projekt raditi će se na iniciranju uspostave partnerskog odnosa između predstavnika lokalnih vlasti i mladih kako bi se izgradili zdravi temelji razvoju politike za mlade, odnosno unaprijedili postojeći programi.
Uz to jedan od ciljeva je i uspostavljanje partnerskih veza između mladih u pet hrvatskih županija.

Tijekom godine biti će održano nekoliko partnerskih sastanaka i to u Karlovcu, Bršadinu Puli, Lepoglavi i Osijeku.
Uz koordinatorske sastanke održati će se seminar o Utjecaju europske dimenzije u razvoju nacionalne, regionalne i lokalne politike za mlade nakon čega će polaznici sudjelovati u izradi dokumenta s preporukama za unaprjeđenje lokalnih politika za mlade koji će biti prezentiran u pet uključenih županija.

Krajem godine u Osijeku će se održati Konferencija gdje će biti i prezentiran dokument nastao tijekom godine.

Projektne aktivnosti započele u prvim partnerskim sastankom uključenih udruga u karlovačkom Centru za mlade na Gazi. Sastanku su prisustvovali članovi/ice pulske udruge ZUM, Kluba mladih Bršadin, Centra za neformalnu edukaciju mladih – Kreatori ne konzumatori Osijek, Nezavisne udruge mladih Lepoglava i Domaći – udruge za kreativni razvoj.

Sve informacije i prijave možete dobiti putem maila na domachi@domachi.hr, telefonom na 047 416995 ili osobno u Centru za mlade na Gazi, Struga 1, Karlovac.

Projekt Demokracija za 5 realizira se zahvaljujući potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*