Počinje Clubture forum

Počinje Clubture forum 200911. -14. 06. AKC Medika, Zagreb
Jednom godišnje organizacije-članice mreže Clubture prezentiraju što rade na Clubture Forumu. Ovogodišnje okupljanje dogoditi će se u zagrebačkom skvotu Medika

Savez udruga Klubtura/Clubture prošle je godine organizirao prvi Clubture Forum, okupljanje i predstavljanje programa članica mreže, u riječkoj Molekuli. Drugi Clubtureov Forum organizira se u Zagrebu i u cijelosti će se, od 11. do 14. lipnja, odvijati u prostorima AKC Medika.

Sam forum pratit će kulturno-umjetnički program u sklopu kojega će se predstaviti dvadesetak organizacija iz čitave Hrvatske. Onako kako je to zamišljeno i u samom ustroju mreže, bit će to krajnje raznolik program čija je najbitnija poveznica kvaliteta.

Glazbeni program svake će večeri predstaviti spoj već dobro poznatih bendova (Tobogan, Radical dub sound, King Shango Sound System…) i nadolazećih snaga alternativnog zvuka (Prijetnja ogledalu, Bamwise, Kadet…), kao i brojne DJ i VJ nastupe (ChilliBar+Perfect Blind, Lokalna Elektronička Defanziva, DJ Chatko, SubNoir slušaona…).

U suradnji sa Zagreb Prideom, Clubture u Mediku dovodi i Chicks on Speed koje će 13. lipnja (ili 14. lipnja ovisno o tome kakve su vam navike) s početkom u jedan sat iza ponoći izvesti svoj DJ set.

Ljubitelji filma moći će odgledati recentnu produkciju dviju najznačajnijih domaćih nezavisnih kuća Fade In-a i Restart-a, kao i odabir animiranih filmova Microcinema International u suradnji s riječkim Filmaktivom. Osim toga, tijekom trajanja Clubture Foruma održat će se i 10. Maraton kratkog filma.

Iz izvedbenog dijela programa vrijedi izdvojiti kolaž kabare večer Cirkuskabare, video instalaciju Srpsko-hrvatski Tomislava Brajnovića i nastup članica performing grupe KAMP iz Karlovca s predstavom Bez lica.

Prostore AKC Medika trajno će oslikati stencil i graffiti umjetnici Vjeran Hodonj i Komikaze, a biti će postavljene i izložbe Močvarinih plakata i crteža mladog Križevčanina Ivana Ivanovića.

Detaljan program možete pogledati ovdje.
from Kulturpunkt by stjepan@kulturpunkt.hr (stjepan jurekovic)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*