Podrškama radnicama Kamenskog

utorak 21.12. 10.00 pred zgradom Trgovačkog suda, Petrinjska 8, Zagreb
Uz podršku Prava na grad, Zelene akcije, studenata i građana, radnice Kamenskog u će nadležnima dati do znanja ikako se ne slažu da crijedne nekretnine završe u rukama onih koji su glavni krivci za sadašnje stanje “Kuće europske mode”.

http://www.facebook.com/event.php?eid=184238261586588

Tvornica Kamensko dočekala je sudbinu brojnih hrvatskih poduzeća devastiranih privatizacijskom pljačkom. Tvornicu koja je donedavno uspješno poslovala preuzeli su, a potom i planski uništili premreženi pojedinci čiji je jedini cilj bio dokopati se vrijednog zemljišta u centru Zagreba.

Posljednjih mjeseci radnice Kamenskog borile su se za spas vlastitih radnih mjesta ili barem naknadu za sedam neisplaćenih osobnih dohodaka.

Njihova borba ulazi u posljednju fazu u utorak, 21. prosinca u 10 sati na Trgovačkom sudu u Zagrebu gdje će se održati skupština vjerovnika Kamenskog d.d. u koju se ubrajaju i radnici. U narednim mjesecima odlučivat će se o raspodjeli stečajne mase, a time i o sudbini 800-tinjak radnica. Ukoliko se isti oni pojedinci koji su uništili tvornicu uspiju uknjižiti na nekretnine Kamenskog, neće ostati dovoljno u stečajnoj masi i radnice će ostati kratkih rukava.

Aktivisti nekoliko udruga, inicijativa, ali i solidarni građani pozivaju sve kojima je dosta šutnje o sustavnom uništavanju tvornica i otpuštanju radnika da se pridruže radnicama Kamenskog i pomognu im u borbi za njihova prava.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*