Pogubljena Hrvatska

prosvjedi-zagrebPosljednji prosvjedi u Zagrebu i ostalim hrvatskim gradovima odaju sliku društva koje je “izgubilo kompas”.

U subotnjim braniteljskim prosvjedima brojne udruge iskazale su neslaganje s politikom koju provodi hrvatska VLada. Istovremeno, njihovi su kolege, ratni drugovi, članovi nekih drugih udruga, našli se u policijskoj akademiji dati potporu trenutačnoj političkoj opciji.

Sve i površnom promatraču upućujuje na sveopći, moža čak i programirani (da se udovolji dežurnim zagovornicima teorija zavjere), kaos. Zajedno su se naši lijevi wanna-be anarhisti, desničari, nogometni huligani, sdp-supporteri, BBB, branitelji, skupina koju se naziva “fejsbukovci” (što je  slično kao da se neku grupu naziva “cocacolaovci”, “macdonaldovci” ili “microsoftovci” (ekipa okupljena oko nekog od najjačih svjetskih brandova – zar je brand sad posao ideologija?! Radi li se o družini okupljenoj oko virtualne mreže pa se prema tome može govoriti o virtualnoj družini. Sukladno tome nisu potrebni troškovi upošljavanja specijalne policije već je dovoljan paket antivirusnih programa ili se jednostavno prebaciti na linux.

Policija se postavila oštro, agresivno i beskompromisno braneći uspon kroz Radićevu. Može se reći da su bili i više no pripremljeni na ono što se dogodilo.
Vjerojatno da ne bi tako lako prošli u duelu s black blokom, da se ne spominje srbijanske nogometno-nacionalističko-antigay huligane ili grčke anarho-demonstrante. O libijskim prosvjednicima ne treba niti pričati jer oni već voze tenkove.

Što dalje?! Ima li kakve agende što napraviti nakon rušenja nedjelotvorne vrhuške?!

Svi uključeni u ovaj cirkus, izgledaju, nemaju jasno izgrađen stav “što dalje”. Vjerojatno niti jalova oporba koja se valjda zato niti ne uključuje pretjerano jer znaju što ih čeka ukoliko HDZ odstupi s vlasti. U tom slučaju treba uzeti kormilo i suočiti se sa svim nezadovoljnim braniteljima, radnicima, seljacima, s posrnulom ekonomijom, a s druge strane i pomiriti multinacionalke, EU i banke.
Izgleda kako je svima, upravo kao što su se i počeli javljati komentari (očito su to ljudi skužili) jedino do samopromocije, ispušnog ventila za nikakvu situaciju ili malo adrenalinsko avanturističke bombe.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*