Pokrenuta internetska stranica Centra za anarhističke studije

stanica MIR stream nAnarhistički sajam knjiga, zagreb, anarhija, knjigeCentar za anarhističke studije ovih je dana pokrenuo i interentsku stranicu. CAS je udruga čiji je cilj proučavanje anarhističke teorije, prakse i povijesti, s osobitim naglaskom na anarhosindikalizmu.
Centar prikuplja anarhističku literaturu i objavljuje publikacije anarhističke tematike te organizira predavanja, seminare i tribine.

Internetska stranica zamišljena je kao internetska arhiva slobodarske literature, dostupne u svakom trenutku. Arhiva se stalno nadopunjuje tekstovima s područja anarhističke i slobodarske teorije, prakse i povijesti te intervjuima i fotografijama.

Centar želi korisnicima i korisnicama internetskog arhiva pružiti što više informacija i doprinijeti razbijanju predrasuda o anarhizmu kao ideji koja zagovara kaotično, neorganizirano i utopijsko društvo, kao i predstaviti anarhizam kao legitimnu političku ideologiju sa svojom teorijom, praksom i poviješću.

Svi koji žele pomoći i sudjelovati svojim člancima ili autorskim prijevodom, mogu kontaktirati CAS na kontakt@anarhizam.hr. Ovo se također odnosi i na sve koji imaju bilo kakve informacije vezane za anarhistička zbivanja u Hrvatskoj i regiji.

Osim vijesti, CAS na svojoj stranici objavljuje recenzije anarhističkih knjiga, pamfleta, brošura, stripova i ostalog materijala.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*