Polkaview s Denisom Kuljišem

KULJIŠPolkaview s Denisom Kuljišem kojega organizira Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka u četvrtak 12. listopada 2017. godine s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu.

Na susretu s poznatim novinarom i poznavaocem hrvatskih prilika razgovarat će se o političkom, medijskom i društvenom stanju u zemlji, te njegovoj bogatoj novinarskoj karijeri.

Kuljiš je rođen je 1951. godine u Splitu i već potkraj 1970-ih počinje surađivati sa časopisima Polet, Omladinski tjednik i Studentski list. Za Vjesnik počinje raditi 1979. godine kao redator u vanjskopolitičkoj rubrici, a od 1981. do 1983. godine je bio urednik u Startu. Pomoćnik glavnog urednika Danasa je bio 1984. godine. Nakon jednogodišnjeg boravka u Sjedinjenim Državama vraća se u Start i taj listu uređuje od njegova gašenja 1989. godine. Potkraj 1980-ih godine je uređivao i vodio televizijsku emisiju “Kult ličnosti”. Jedan je od utemeljitelja i glavni urednik političkog tjednika Globus, pokretač tjednika Glorija, časopisa za mlade OK! i tjednika Nacional u kojemu je do 1997. godine bio urednik i novinar. Sudjelovao je u pokretanju Jutarnjeg lista, a 2003. godine uređuje hrvatsko izdanje Playboyja. (Hrvatska enciklopedija).

Knjigu “Majmuni, gangsteri i heroji” izdao je 2001. godine, “Dva pamfleta protiv Tuđmana” 2005. godine kada i “Majmuni, gangsteri, heroji, lupeži i papci” te “Ad hominem” 2006. godine, “Hrvatski bog Merkur” 2010. S povjesničarom Williamom Klingerom napisao je knjigu “Tito – neispričane priče”.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*