Deseti LED festival nastavlja se u Aquatici

17.06. 20:00 Aquatika, Karlovac ///
Drugo događanje desetog izdanja LED Festivala održat će se u subotu, 17. lipnja na trgu slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu.

U instrumentalno-elektroničkom izdanju nastupit će Kozmodrum, bend koji briše granicu između koncertnog i dj-nastupa ulazeći duboko u korijene elektroničke glazbe, dok će se uživo predstaviti i techno-electro-post-punk bard i zvučni inženjer Zarkoff.
Maja Pa će svojom širokom glazbenom selekcijom završiti večer u plesnom tonu.

Domaćini večeri su Tekitoka s deep, minimal i neuro dnb setom, dok će za trip-hop intro biti zadužen Kodin.

Video: LED
ULAZ: 30 kn

* ZA VRIJEME TRAJANJA DOGAĐANJA U CIJENU ULAZNICE URAČUNAT JE I ULAZ U AKVARIJ DO 23 SATA

KOZMODRUM (Zagreb)
Kozmodrum izvode nešto što znalci nazivaju Organic Dance Music. Strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su Techno, House, Jungle i Dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe, daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.
Na tragu bendova kao što su Tycho, Jaga Jazzist i Elektro Guzzi, Kozmodrum korača već stvorenim platformama kako bi pronašao neka nova rješenja za izvođenje plesne klubske glazbe. Kompozicijski proces nerijetko obuhvaća i korištenje tehnika iz klasičnog minimalizma kojeg su utemeljili Steve Reich, Phillip Glass i Terry Riley, a sa alternativne rock scene najveći utjecaji su bendovi poput Do Make Say Think, Tortoise i Jaga Jazzist.
Glavni utjecaj ovog benda je ipak klupska plesna elektronika. U ovom slučaju ovdje se ta glazba izvodi na najmanje mogući elektronski način, uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata; bubnjevi, gitare, klavijature. Na taj način dobivena je svježina koje često
nedostaje u oba svijeta – onom elektronskom i onom bendovskom.
Janko Novoselić, poznat po radu u grupama Tobogan i TBF, piše i obrađuje glazbu za ovaj ansambl u kojem u zadnjoj fazi sjedi za bubnjevima gdje vodi glavnu ritmičnu riječ. U postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler
na klavijaturama, redom glazbenici poznati po svojem radu u vrlo različitim poljima i oblicima glazbe, pa je ova postava idealna za otkrivanje novih zvukova, ali istovremeno ukorijenjena u tradiciju improvizacijske glazbe.

Spojevi između prirodnog i umjetnog, organiziranog i improviziranog, glasnog i tihog, mekog i tvrdog; sve ćete to doživjeti uz mantričnu svirku ansambla i čvrstu ritmičnu podlogu jednog od najstarijih instrumenata na našoj planeti. A upravo sa naše planete krenuti ćemo na put do novih kozmičkih prostranstva gdje ostaje samo jedan doživljaj – Kozmodrum.

ZARKOFF (Sisak)
Sisački glazbenik Saša Rajković sa svojim projektom Zarkoff objavljuje i nastupa već preko 10 godina. Electro, techno i post punk miješaju se u promjenjivim omjerima od izdanja do izdanja, a među izdavačima koji objavljuju njegovu glazbu nalaze se Gooilan Elektro,
Endless Illusion, Return To Disorder, Kraftjerkz, Unknown Pleasures Records itd. Osim po autorskom radu, poznat je i kao audio tehničar, voditelj studija Sensorium u kojem radi mastering i, povremeno, miks za izvođače s poznatih underground elektronskih izdavačkih kuća poput Creme Organization, Endless Illusion, Raw Culture, Raw Paper i mnoge druge.
Nakon nekoliko samostalnih EP-a i kolaboracija, trenutno je u pripremi novi album grupe Sumerian Fleet, čiji je Zarkoff član od 2011. za kultni Dark Entries iz San Francisca.

MAJA PA (bRAVE, Zagreb)
Djevojka iz Siska s dugogodišnjom adresom u Zagrebu, danas članica bRAVE kolektiva koja je svoju DJ karijeru započela prije tek nekoliko godina. Izbjegavajući stereotipne klupske zvukove, ona predstavlja zanimljive, energične, ponekad eklektične setove s fokusom na tamniju stranu techna, electra i acida, te varijacije istoga. U nastupima obično nema prostora za ponavljanje selekcije, tako da možemo očekivati jedan avanturistički set!
Informacije o ovom i ostalim događanjima desetog LED Festa bit će objavljene na LED stranici i unutar eventa (http://bit.ly/2p9UbFC).

Program LED festivala 2017.

4.7. – GALERIJA ZILIK
6.7. – SPOMENIK ŽRTVAMA FAŠIZMA
8.7. – POLIGON KINOLOŠKO-ŠPORTSKOG KLUBA

Financijski podupiru:
Ministarstvo kulture RH
Heineken Hrvatska
Grad Karlovac
Turistička zajednica Grada Karlovca

U suradnji s:
Euro Ton
Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac
Galerija Zilik
Kinološki Športski Klub Karlovac
Restoran “Vami”
Bistro Kastel
Kinolulaznice.hr
Kinoklub Karlovac

Medijski pokrivaju:
Mixmag
Klubikon
Klubska Scena / Clubbing Croatia
KAportal
PLANet magazin
Kulturpunkt.hr

Organizator:
Udruga Poluga


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*