10 godina Astralisa

12.4.2008 u zagrebačkom klubu The Best održana je 10. godišnjica Astralisa. Tom prilikom klub je ugostio pionire i legende psychedelic goa trancea Astral projection iz Izraela. Avi Nissim i Lior Perlmutter su od 1994. do sada izdali 9 albuma kojima su zasluženo osvojili naziv legendama psytranca.

U punom Bestu publiku je dobro zagrijala Dogma s vlastitom produkcijom, nakon koje dolazi DJ Ludvig, i u njemu svojstvenom stilu uredno odrađuje set. Usljedila je rođendanska čestitka svim prisutnima svih generacija koji unazad deset godina posjećuju Astralis. Tu je zahvala išla ekipama iz Zagreba, Zaprešića, Samobora, Velike Gorice, Varaždina, Siska, Karlovca, Rijeke, Osijeka, Zadra, Pule i Splita. Ugašene su sve svijećice na velikoj torti koja je kasnije podijeljena rasplesanim partijenerima.
A onda su za DJ pult sa svojim Mac laptopima došli Avi i Lior i Best je poludio. Krenuli su s novim, još neobjavljenim stvarima i lagano se vraćali prema počecima. Fantastičan set od sat i pol držao je rasplesanu i stariju i mlađu ekipu. Odsvirali su većinu svojih hitova – Mahadeva, People can fly, Another world, Dancing galaxy, Chaos, Infinity justice, Open society.
Sami dečki iz Astral projectiona su bili okruženi fanovima s kojima su se tijekom cijelog seta fotografirali i rukovali. Poseban je «gušt» vidjeti izvođača kako neposredno komunicira sa svojom publikom i fanovima nasuprot onima koji jedva gledaju ispred sebe, malo ili nikako komunicirajući već distancirano odrađujući svoj posao, a takvima su nastupi često prekratki.
Astral projection je svirkom i odnosom prema publici potvrdio status na goatrance sceni kao i razlog zašto su njihovi nastupi traženi širom svijeta.
Dečkima iz Astral projectiona i Astralis tima hvala na divnim trenucima!

piše: Vjekoslav Šipek

linkovi:
http://www.astral-projection.com
http://www.myspace.com/astralprojectionavilior
http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_Projection_%28group%29

Discografija
Trust in Trance 1 (Outmosphere Records/Phonokol 1994)
Trust in Trance 2 (Outmosphere Records/Phonokol 1995)
Trust in Trance 3 (Trust in Trance Records/Phonokol 1996)
The Astral Files (Trust in Trance Records/Phonokol 1996)
Dancing Galaxy (Trust in Trance Records/Phonokol 1997)
Another World (Trust in Trance Records/Phonokol 1999)
In the Mix (Trust in Trance Records/Phonokol 1999)
Amen (Phonokol 2002)
Ten (Phonokol 2004)
novi album “Open society” izlazi tijekom 2008.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*