Radionica izrade solarnih kolektora

Radionica izrade solarnih kolektora07 i 08.11. od 10-17 Centar za mlade na Gazi, Karlovac
Domaći u CZM organiziraju dvodnevnu radionicu izrade solarnih kolektora koju će voditi Bruno Motik i Faton Berzati iz Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG).

Broj sudionika je ograničen a u slučaju većeg interesa, prednost će imati mladi do 30 god. starosti. Informacije i prijave na: domachi@domachi.hr i/ili 600 996.

… o radionici…

Sunčeva energija nije više energent budućnosti. Potrebno je hitno zamijeniti zastarjele prljave tehnologije fosilnih goriva koje pokreću ovaj svijet nekim čišćim, pouzdanijim i dostupnijim energentom. Sunce je jedan od njih. Svjedoci smo velike ekspanzije solarnih tehnologija – za proizvodnju električne i toplinske energije. Međutim, solarna oprema i dalje svojom cijenom odbija mnoge potencijalne korisnike. Kako bismo zaobišli ovaj problem, ekološke udruge Zelena akcija i ZMAG razvile su solarni kolektor za zagrijavanje potrošne tople vode koji je moguće izraditi pomoću jednostavnih ručnih alata uz minimum predznanja. Kolektor se izrađuje od dostupnih i jeftinih materijala koji se lako mogu nabaviti u trgovinama. Na taj način ne samo da se i vi možete uključiti u solarnu avanturu, već imate i priliku razvijati svoje znanje i korisne vještine koje uključuju rad sa drvetom i metalom. Također štedite novac jer je naš kolektor znatno jeftiniji od kupovnog, uz naravno značajnu uštedu energije i novca.

Radionica traje oba dana od 10-17 s pauzom za ručak od 13-14.
Na radionici je potrebno sudjelovati oba dana u cjelosti.
Broj sudionika/ca je ograničen a prijave se zatvaraju 02.studenog.
U slučaju većeg broja zainteresiranih, prednost će imati mladi do 30 godina.

Informacije i prijave: 600 996 ili domachi@domachi.hr
Radionica se održava kao dio projekta Klub mladih, kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*