Radionice za urbani park uz Hrvatski dom

13.05. Mala scena HD
Petodnevnom radionicom “Razrada projektnih ideja i upravljanje projektnim ciklusom”, započinju prve aktivnosti pokretanja urbanog parka na zelenoj površini uz lijevo krilo zgrade Hrvatskog doma u Karlovcu.

Radionicu će voditi Robert Babić iz WYG-a. Radionica se održava u okviru projekta “Hrvatski dom u centru”, kojeg je nositelj Savez udruga KAoperativa, a partner Grad Karlovac. Polaznici radionice, uz predstavnike partnera i nositelja su djelatnici javnih ustanova u kulturi te članovi i djelatnici udruga u kulturi. Tijekom radionice polaznici će zajedno razvijati projektne ideje za urbani park i budući društveno-kulturni centar Hrvatski dom. Savez KAoperativa trenutno upravlja prostorom Male Scene HD, a u svibnju 2020. godine biti će otvoren uređeni prostor urbanog parka, u kojem će se od proljeća do jeseni redovno odvijati različiti društveni sadržaji: izložbe, radionice, koncerti, performansi i sl. Prostor će također biti i dnevni boravak na otvorenom. Svrha urbanog parka je omogućiti široj zajednici dostupnost i stvaranje društvenih sadržaja, s naglaskom na nezavisnu kulturu i zagovaranje pokretanja društveno-kulturnog centra i obnove zgrade Hrvatskog doma.
Predstojeća radionica omogućiti će suradnju predstavnika civilnog i javnog sektora u stvaranju projektnih ideja kojima bi se mogla osigurati održivost urbanog parka i realizirati DKC Hrvatski dom.
Projekt Hrvatski dom u centru je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*