Raspelo na Baniji

Raspelo na BanijiTemeljni ogranak HDZ-a Banija i župnik Župe Sveta tri kralja Josipa Priselac pokrenuli su inicijativu za podizanje raspela na križanju “brze ceste” i ulice Ante Starčevića.

Raspelo bi trebalo biti podignuto ako to dozvole stručne službe i urbanistički plan.
Postavljanje raspela uobičajeno je na raskršćima u selima i zaseocima no, čini se, ovom prilikom bi trebalo biti postavljeno i u urbanoj sredini.
Kaportal.hr prenosi riječi HDZ-ova vijećnika Ivice Bana koji je ovu ideju predstavio na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, raspelo bi trebalo biti postavljeno kod prvog nebodera na Trgu Petra Svačića, a nasuprot Željezničkog kolodvora. Ban kaže kako vjernici čekaju odgovor gradskih vlasti.
O ovoj nakani banijanskih HDZ-ovaca oglasio se gradonačelnik Damir Jelić: – Treba prvo sve riješiti imovinsko – pravno i urbanistički, da lijepa i plemenita ideja na kraju ne postane nakaradna. Sufinanciranje raspela trebalo bi pričekati i rebalans proračuna. Ban je izvjestio vijećnike kako se radi o malim sredstvima, te da nema razloga odugovlačiti.

Kako se o dimenzijama raspela još nije raspravljalo možemo zamisliti da će svojom grandioznošću dostići ono na ulazu u Lisabon i tako postati jedno od mnogih gradskih atrakcija.

izvor: KAportal.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*