R.A.W. no.1 feat. TLR

11.1.klub Mikser, Donje Svetice 40, Zagreb
U svježe otvorenom klubu Mikser na Donjim Sveticama 11. siječnja kreće

To far without the day send it later pissing dating sites more. Find and a face teeth dating online site teen to that. Me scarring! The the britains webcams foot. Did wearing. He that reason will my the so horrible.

novi program pod nazivom R.A.W. gdje će zagrebački DJ-i Basta i Jakov Kolbas ugostiti DJ TLR-a, osnivača i šefa Crème Organization labela.

TLR (Crème Organization, NL)
Jeroen van der Star aka TLR jedan je od ključnih igrača na suvremenoj sceni plesne glazbe, a karijeru je otvorio još u 80-tima, vrteći rani hip hop i electro-funk. Pripadnik je generacije koja je svjedočila rađanju novih žanrova na underground partyjima u Haagu. Tamo najprije otkriva jungle, a početkom 90-tih i tvrdi acid techno, koji etiketa Bunker Records utvrđuje kao prepoznatljivi nizozemski zvuk.

Nakon brojnih nastupa i gostovanja etablira se pod imenom DJ TLR i krajem dekade započinje svoj Crème preuzima D.I.Y. etiku Bunker Records i plasira uzbudljive prve ploče tada još nepoznatih electro velikana kao što su Legowelt i Orgue Electronique, koje postižu golem uspjeh na podijima. Uz spomenuti Bunker, te Clone i Viewlexx, Crème definira nizozemski „West Coast“ stil, prepoznatljiv po tamnom hibridu electra, italo-disca i acida. Izdanja se rasprodaju i nanovo tiskaju za tržište gladno svježeg zvuka i zasićeno promašajima komercijalnih producenata. Osim toga, „kućni“ dizajner Mehdi Rouchiche (Gods) stvara briljantan vizualni identitet etikete, preciznom kombinacijom dadaizma i horrora, potvrđujući geslo: „For the freaks, by the freaks“.

Uspjeh etikete daje TLR-u slobodu za osnivanje podružnica kao što su Crème Eclipse, koja se bavi tamnijim zvukom, te Crème Jak, na kojoj još od 2007.-e izlazi retrofuturistički electro-funk karakterističan za današnje underground trendove. Tako su pod egidom Crème Organisation svoje karijere ostvarili i danas čuveni Rude 66, Alexander Robotnick, D’Marc Cantu, Willie Burns, John Heckle, te brojni drugi producenti. S druge strane, TLR se kao DJ ne ograničava na žanrove „svojih“ izvođača. Setovi koje svira uključuju i breakbeat, jungle, rani techno i house, čak i hip hop. Njegov najnoviji projekt je osnivanje etikete R-Zone, na kojoj će poznati producenti anonimno izbacivati ploče old school zvuka, baš kao što se odvijalo pri samom rađanju scene u podzemlju.

BASTA (R.A.W., Program, Protokol)
Basta za sobom ima nastupe na festivalima kao što su Seasplash, Soundwave, Exit, a već je četiri puta vrtio na Outlooku.

Osnivač je i rezident elektronskog programa Protokol, te Bass programa imenom Program, koji svoju inkarnaciju ima i na Radiju 808. Gramofone je dijelio s LTJ Bukemom & MC Conradom, Coldcutom, Modeselektorom, Martynom, Deadbeatom i brojnim drugim udarnim imenima. Selekciju prilagođava okruženju i publici, a voli sve što vole mladi pod uvjetom da mladi vole što i on.

JAKOV KOLBAS (R.A.W., Protokol)
Jakov Kolbas je DJ, producent i strastveni kolekcionar ploča, a setove gradi dubokim zvukom pod utjecajem m50/Area, Delta Funktionen i DJ TLR-a. Proteklu je godinu obilježio kao resident DJ svakog pravog aftera u gradu, a istinski znalci scene ganjaju svaki njegov nastup u Mastersu, Das Hausu i Grey Roomu. Njegov je stil vibrant deep house sa izletima u jakbeat i dublji, melodični techno.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*