Retro Stefson, Tričke i Dječaci na T-Mobile INmusicu

djecaci inmusic tricke21./22.06.Otok hrvatske mladeži, Zagreb
Među novim imenima T-Mobile INmusic festivala naći će se i islandski bend Retro Stefson, zagrebački pop-punk kolektiv Tričke te splitsko-zagrebački hip hop bend Dječaci.

Retro Stefson

Već s prvim albumom ovaj bend iz Reykjavika osvojio je cijeli Island, a svojim posljednjim uratkom “Kimbabwe” izlaze i na svjetsko tržište.Bend kombinira pop, disco house i world music dok ih opisuju kao mješavinu surf, latin, jazz, afro i pop utjecaja, a budući da članovi ovog sedmeročlanog benda dolaze iz različitih zemalja, raznolikost se osjeti i u njihovim zabavnim i razigranim pjesmama koje pjevaju na engleskom, islandskom i španjolskom jeziku.

Svoj prvi album ” Montaña” izdaju 2008. u studiju benda Sigur Ros, dok im drugi album “Kimbabwe” izlazi u Islandu krajem 2010. te početkom 2011. u ostatku Europe.
http://www.retrostefson.com/

Tričke su zagrebački pop-punk osmerac, koji je nastao sasvim slučajno kao svadbeno iznenađenje, da bi kasnije i nastavili ozbiljnije s radom. Bend iza sebe ima dva albuma, Otkud tebi slovo B? (2007.) i Zašto tako smiješan stojiš (2010.)
http://www.myspace.com/trickehejhej

Dječaci su tročlani splitsko-zagrebački hip-hop bend, osnovan 2005. nakon intenzivne dugogodišnje glazbene suradnje među članovima. U posljednjih nekoliko godina surađivali s najjačim imenima balkanske hip-hop scene, izdali izvrsno prihvaćen debitantski album, osvojili razna priznanja za svoj rad, a trenutno rade na svom drugom albumu “Istina”.

Još početkom 2003. članovi budućih Dječaka, osnivaju grupu Tesla Stiliti, s kojom su snimljene pjesme “Bek in d dejs 1”, “Nazad na ugao” i “Nemoš se jebat s ovim” te legendarna “Dan-D za pande”.
Nakon nekog vremena, bend mijenja ime te tako 2005. nastaju Dječaci da bi krajem 2008. izdali prvi album nazvan “DRAMA”, za koji osvajaju i nagradu za hip-hop album godine, Indexi 09.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*