Rezidencijalni boravak u na Akademie Schloss Solitude

Akademie Schloss SolitudeZagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade objavio je poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Pozivaju se autori koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da pošalju svoje prijave na engleskom jeziku.
Stipendija uključuje smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca (od početka listopada do kraja prosinca 2009), naknadu troškova života u iznosu 1000,00 eura mjesečno, putne troškove i pokrivanje troškova produkcije u iznosu do 2000,00 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Prijave moraju sadržavati:

  • životopis;
  • kratak pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala, do 2 publikacije, do 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada);
  • kratak opis projekta koji bi autor želio pokrenuti / dalje razviti za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).

Prijave se šalju isključivo poštom na adresu:
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade
Kneza Mislava 11
10000 Zagreb

Materijali poslani uz prijave neće biti vraćeni.

Od autora će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali. Po završetku roka za prijave Savjetodavni odbor u sastavu: Dafne Berc, Ana Dana Beroš, Sonja Leboš, Sonja Soldo predložit će 3 kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude. Odabrani kandidati bit će obaviješteni do 9. kolovoza na kontakt koji navedu u prijavi.

Akademie Schloss Solitude je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake dvije godine otprilike 65 umjetnika dobiva mogućnost jednogodišnjeg boravka i rada na Akademiji.

Akademie Schloss Solitude je 2002. godine počela graditi istočnoeuropsku mrežu partnera s kojima organizira redovitu razmjenu umjetnika u trajanju od 3 mjeseca. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi (područje razmjene vizualne umjetnosti), organizaciji Josef Attila Kreis u Budimpešti (književnost), Media Art Centru Interspace u Sofiji (novi mediji) i Centru za nove medije kuda.org u Novom Sadu (novi mediji i teorija medija). U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo 25 umjetnika i umjetnica. Ovim pilot projektom razmjene mreža se širi na Hrvatsku, a za područje razmjene predloženi su arhitektura i urbanizam.

Rok za prijavu je 21. srpanj.

Za sve dodatne informacije obratite se na sljedeći kontakt:
Sonja Soldo, koordinatorica programa
programcentar@gmail.com
http://zagrebackicentar.wordpress.com/


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*