Scientist nastupio u KSET-u

scientist dubsetp kset party“Vjerovali ili ne” riječi su kojima je najavljivan Scientistov nastup, 7. prosinca u KSET-u, u organizaciji Riddim’n’Culture & Seasplasha.
Vjerovali ili ne, Hopeton Brown, vodeća dub zvijezda 80-ih, koja je kovala zanat u King Tubby’s i Chanell One Studiu, i u čijoj se diskografiji nalazi preko 50 izdanja isključivo pod njegovim imenom, i dalje neumorno izdaje nove albume, te je tako ovaj mjesec u prodaju izašao i njegov dugo očekivani “Scientist Launches Dubstep Into Outter Space“.

Iako je to bilo očekivano, Scientist u utorak ipak nije predstavio novi album kojim je usmjerio svoj „znanstveni rad“ u novom pravcu. Štoviše, većina ga ljudi nije uopće ni vidjela cijelu večer, pa čak ni primjetila kada je započeo s nastupom, obzirom da je cijelo vrijeme bio „skriven“ na povišenom dijelu kluba. Iako je to pomalo zbunilo publiku (koja je, osim na na nastup izvođača na glavnom stageu, navikla i na podosta verbalne komunikacije s njihove strane), stavljanje glavnog izvođača u drugi plan, te izvrsna kontrola zvuka, učinili su atmosferu vrlo opuštenom, te cijeli događaj posebnim, skrenuvši tako pažnju na ono najbitnije – kvalitetnu glazbu i uživanje u njoj.

Nakon zagrijavanja uz rezident selektorice Riddim’n’Culture programa, te domaćeg producenta Jah Billiaha zvijezda večeri je rasplesala publiku rub a dub setom koji se temeljio na samo nekoliko riddima! Kao izravan support Scientistu, ali i kao svojevrsni „voditelji“ cijelog drugog dijela programa, nastupila su i dva domaća MC-ja, Jew Bwoy i Chakka.

Obzirom da je ime Scientist dobro poznato i široj reggae zajednici, a ne samo ljubiteljima duba, ovaj je tulum ujedinio i one koji preferiraju roots ili pak dancehall, te natjerao sve na zajednički ples.

Službeni afer party u Mastersu, na kojem se za glazbu brinuo Praise Jah Sound, nadovezao se kao logičan slijed događaja, te bio kao i „glavni“ party u KSET-u: dobro, ali ne i pretjerano posjećen, ali zato vrlo ugodan i plesan. SM


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*