Močvara traži zvijezdu

Močvara traži zvijezduProtekli vikend u Močvari je održana prva polufinalna večer Močvara traži zvijezdu. Kako je tamo bilo provjerila je naša Sara Al Hamad.

Natjecanje za naslov Čvarine zvijezde konačno je počelo protekli vikend. Kao što se moglo i očekivati od voditelja i selektora Marija Kovača, za nastup na prvoj polufinalnoj večeri od stotinjak bendova koliko ih se prijavilo izabrano je pet veoma intrigantnih mladih sastava. Zahvaljujući većem naglasku na originalnosti nego na kvaliteti svirke, publika je imala priliku upoznati jako zanimljive izvođače.

Tu su se kao prvi našli folk-metal bend Bikini Schnapps. Dečki uz žestoke metal ritmove kombiniraju divni, srcedrapajući vokal s krajnje bolesnim tekstovima od kojih su svi poželjeli razbiti pokoju čašu. U svakom slučaju veoma interesantno.

Pažnju je privukao i zagrebački bend Ekt Ack koji je svojim oštrim prijelazima između tonova predstavio sasvim novi glazbeni izričaj. Posljednji izvođač bila je metal grupa Agharti predvođena vokalisticom koja ispušta prilično visoke tonove, no nažalost ne dovoljno visoke da oduševi sve prisutne.
Uz njih tu su bili punk bend Bakterije i zanimljivi solo izvođač Miki Solus.

Glavna nagrada koja očekuje jednog od ovih izvođača je snimanje albuma u studiju grupe Jinx. Druga polufinalna večer održat će se za mjesec dana na istom mjestu stoga slijedi još jedan poziv i bendovima za prijave i publici na zabavu uz “pomaknute” mlade sastave.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*