Sea Splash #6

seasplah sea splag reagge festivalI ovogodišnji SeaSplash održava se na pulskim Monumentima, sve popularnijem prizorištu najrazličitijih glazbenih događanja. Možemo se nadati da “big business” neće tako skoro bivšu vojarnu pretvoriti u premium hotelsko naselje i tako nepovratno zatvoriti ovaj prostor za koncertna događanja.

Prvog dana ovogodišnje splasha na glavnom stejđu nastupilo je jedanaest izvođača, na soundsystem bini su se izmjenjivali DJ-i, a prilično gusto bilo je i na trance areni koju  priprema Ministarstvo Psihodelije.

Glavne zvijezde prvog dana bili su često najavljivani New York Ska Jazz Ensemble. Reagge i ska idu ruku pod ruku pa su prevođeni virtuoznim saksofonistom Fredom Reiterom rasplesali publiku koja je posebno dobro prihvatila obradu Mission Impossible teme.

Večer su priveli kraju Dubzilla koji izvode neku mješavinu dub-reaggea i rocka na granici s metal-coreom. Od njih se može još mnogo očekivati pa i oni koji su ih propustili zabavljajući se na nekom od soundsystem floorova mogu ih očekivati na nekom od budućih festivala.

Spomenuti trance floor drmao se uz zvuke provjerene Psihodelične ekipe na koju su navikli redoviti posjetitelji underground zabava u podsljemenskoj zoni. Tu su i ovom prilikom bili:  Rajko iz MarsRoom, Pila i PeaceDefender iz Ministarstva Psihodelije i Twisted Twins iz SoundForms.•


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*