Sleep razbudio Tvornicu

Poznati američki stoneri, Sleep, nastupili su u solidno popunjenoj zagrebačkoj Tvornici.

Koncert je počeo na vrijeme tako da su i PLANetarni izvjestitelji, navikli na gigove koji često kreću po sistemu “kad se skupi ekipe” propustili predgrupu A Storm Of Light, post metal bend predvođen gitaristom Joshom Grahamom koji je najpoznatiji kao pridruženi član legendarnih Neurosis zadužen za vizualizacije. Sličnu ulogu danas ima i u grupi Sleep.

Uz sveprisutnog predstavnika riječke ekipe, ljutog Penxa, u publici se moglo vidjeti još podosta poznate ekipe koja u posljednjih nekoliko godina gotovo u pravilu ne propušta stoner doom i slične evente. Iako bi neki pomislili, sudeći prema laganijim songovima da bend kreće u nekoj psihodeličnoj post-hippy fazi, količinu buke koju su isporučili najbolje opisuje komentar “Majku ti milu čuj kako ga sad gruvaju. Prelaženje bagerom preko naočala i povraćanje na moje mlado lice. Siledžije.”

Sleep su od samog početka bili pravi attack na bubnjiće i ostale slušne organe. U duhu ostalih predstavnika žanra nisu skidali level “iz crvenog”. Gig su otvorili s Dopesmokerom. Tijekom cijelog nastupa iza benda na platnu išle su projekcije poznatih motiva, trave, svemira i slično.
Tonac je dao sve od sebe tako da je i inače odličan “tvornički” razglas zvučao besprijekorno. kipa je maksimalno usredotočena i zna što radi, a ovo se osobito odnosi na bubnjara koji se bome naradio, “kao da je drva cijepao”. Pa to i je smisao stoner rocka, zar ne?!

Iako je upad na dan koncerta bio 170 kuna gig je vrijedio svake lipe: Sleep su bili ful kvalitetni i isporučili gotovo dva sata odlične svirke.

review: thnx 2 Jana J.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*