Osnivanje karlovačke grupe solidarne razmjene

06.04.. 18:00 Centar za mlade Na Gazi, Karlovac
Karlovački CZM na Gazi postaje sjedište prve lokalne Grupe solidarne razmjene.

Grupe solidarne razmjene su udruženja, često neformalna, pojedinaca i pojedinki, uglavnom okupljenih s ciljem nabavljanja zdrave hrane direktno od uzgajivača, bez posrednika, na solidaran način.

Grupe solidarnih razmjena, poznate i kao Community-supported agriculture (CSA), potaknute niskim primanjima i visokim porezima i cijenama hrane u posljednje vrijem sve su popularnije u Grčkoj “krumpir revoluciji”.

Cilj okupljanja u Centru na Gazi stvoriti je i jednu grupu solidarne razmjene u Karlovcu. Tim povodom u goste dolaze i članovi grupe solidarne razmjene iz Zagreba koji već godinu dana aktivno djeluju i solidarno razmjenjuju iskustva,
vještine i dobra.

S inicijalnom grupom i svima zainteresiranima će u Karlovcu podijeliti iskustvo zajednice u kojoj je na prvom mjestu
stavljeno stvaranje skladnih međuljudskih odnosa utemeljenih na povjerenju, solidarnosti, transparentnosti, osobnoj odgovornosti i zajedništvu.
Ono po čemu su još specifični zagrebački solidarci i solidarke jest fokus na razvijanje solidarne lokalne okoline za razmjenu zdrave hrane uzgajajući bilje u zajedničkim vrtovima, te poklanjanje kao preferirani oblik solidarne razmjene.

Pozivaju se svi koji bi voljeli više saznati o načinima funkcioniranja Grupe solidarne razmjene i/ili djelovati u sličnoj grupi u Karlovcu da dođu u CZM na Gazi, Struga 1, u petak, 6. travnja od 18 sati.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*