Što slušati na Dimensions festivalu?

Punta Christo Štinjan Pula party05.-09.09. Štinjan / Puntižela , Pula
Dimensions festival se opasno bliži, a naš tech tim će vas uputiti što nikako ne propustiti.

Zasigurno je samo otvaranje priča za sebe obzirom da u pulskoj areni u srijedu, 4.9. nastupa veliki Bonobo sa svojim bendom.

Da ne bismo tu stali, sigurno će se mnogi oduševiti i s Mount Kimbie, koji su nedavno izdali svoj drugi album. Više o koncertu otvaranja OVDJE

Što se tiče festivala na lokaciji tvrđave Punta Christo, organizatori su pripremili opak lineup na čak osam floorova, dok se tokom dana zabava odvija na plaži u blizini.

PROGRAM

Za početak festivala u četvrtak, 5.9., ljubitelji Detroit techna će na The Clearing pozornici imati priliku čuti jedan od rijetkih nastupa Juan Atkinsa aka Model 500, jednog od začetnika techno zvuka, a u pratnji jednako poznatih Derrick Maya i Dave Clarkea.

Po našem izboru to je svakako najbolji floor te večeri gdje također nastupa i Trevino aka Marcus Intalex, a od ostatka lineupa te večeri se svakako može izdvojiti Midland na Courtyard stageu, Karenn u Moatu, te mladi Happa na Ballroom stageu. Ono što povezuje ove izvođače je da su izvorno bass artisti koji su svoju glazbu prilagodili techno i house zvuku te pritom poprilično promijenili ili mijenjaju scenu.

Naš izbor za drugi dan festivala, petak 6. rujna je svakako The Moat stage s fantastičnim lineupom kojeg između ostalih čine Mike Dehnert, Surgeon i Blawan.

Ponovno za technoljupce ovo je mjesto koje se ne propušta. No da ne bismo favorizirali stilove, svakako preporučujemo nastup dubstep pionira Mala-e kao Mala in Cuba live na Clearing stageu, dBridge na Mungos arena stageu, te Randomer i Truss u Ballroomu.

Ipak, subota 7. rujna, nam je sigurno izbor broj 1 i teško da ćemo se maknuti s tog floora (slično je bilo prošle godine na otvaranju festivala u Moatu). Naime, jednostavno smo oduševljeni činjenicom da nastupaju odličnih 4 acta za redom na Fort Areni 1 stageu: već spomenuti birminghamski techno vizionar Surgeon, švedski techno duo Skudge (live), zatim svima dragi uk bass/techno producent Boddika i najdraži holandez Martyn. Plakati ćemo od sreće cijelu večer.

Za one istančanijeg glazbenog ukusa svakako vrijedi čuti Funkineven i Pariah na Clearing stageu, Malu dj set i i Kode9 nastupaju na Mungos Areni, a svakako zavirite što kažu i “naše” snage Brighton i Iggy Dub na Dungeon flooru.

nedjelja, 8. rujan

Za spuštanje s ovolike količine dobrih izvođača pobrinuti će se nedjeljni program, ali nikako manje važnijim nastupima. Na Moatu se može čuti fantastičan program malo dubljeg techna s programom za prste polizati: Barker, Norman Nodge, Function, Steffi i Ben Klock Ono što nam je također zapelo za oko je sigurno Petar Dundov live na Clearing stageu, koji predstavlja svoj novi album, a u Courtyardu će nastupiti artisti iza kojih stoje svima poznata imena kluba Sirup i labela Burek. Dungeon će biti posebno zabavan u trenucima kada će nastupati Ekstraktovci Mimi, Labud, Ganik i Novell.

Cijelu satnicu možete vidjeti OVDJE
Kako je priprema u punom jeku čekirajte ovdje

O načinu dolaska, kupovini karata i lokacijama više na http://www.dimensionsfestival.com


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*