aparat za lov soma buy soma soma vefa hastanesi numarası

buy 300 mg tramadol tramadol 50mg farmakodinamika tramadol

paint store soma sf buy soma soma cuiaba veiculos

can i take klonopin with lorazepam buy klonopin online can you take klonopin with viibryd

chlorhydrate de tramadol vidal tramadol 50 mg what will happen if you take too much tramadol

tramadol convert to morphine tramadol 50 mg how often can i take tramadol for pain

provigil insomnia provigil modafinil how long for provigil to work

manisa soma dinç inşaat soma carisoprodol purchase carisoprodol Lexington

soma online Aurora buy soma dosages for soma

how to know when you need xanax generic xanax how many milligrams of xanax are in a bar

Subversive festival: Što nam je činiti u krizi?

nepokoreni, grad, festival, karlovac hardcore, koncert, 17./18.05. ZKM / kino Europa Zagreb
Novo događanje na Subversive Forumu je panel „Prema Balkanskom socijalnom forumu“ koji će trajati dva dana, a u sklopu kojeg će se održati nekoliko tematskih blokova.

Na panelu će sudjelovati predstavnici preko 40 udruga, pokreta i sindikata s Balkana koji će razmotriti zajedničke uporišne točke u svom radu te pronaći načine udruživanja i zajedničkog djelovanja.

Glavni program Subversive festivala nastavlja se večeras u 19 sati u kinu Europa predavanjem Renate SaleclStrast za neznanjem“.
Renata Salecl je 2010. godine proglašena znanstvenicom godine u Sloveniji, da bi ju potom časopis Delo proglasio i osobom godine, a u današnjem predavanju baviti će se prirodom strasti za neznanjem u vremenima kada smo suočeni s ozbiljnim ekonomskim krizama, ekološkim katastrofama, ali i promjenama u načinu odgoja ljudi, njihovih sazrijevanja kao društvenih bića, te načinom na koji internaliziraju ili neinternaliziraju socijalne prohibicije. Budući da civilizacijske slabosti i slabosti pojedinaca uvijek međusobno utječu jedne na druge predavanje će se također baviti vrstama osobnih patnji kojima smo danas pogođeni te načinom na koji ljudi u trenutcima osobnih i društvenih kriza pribjegavaju nijekanju, represiji i ignoranciji.

Iduće predavanje, „Što nam je činiti u krizi?“, je ono američkog teoretičara književnosti i političkog filozofa Michaela Hardta, poznatog i po svojoj suradnji s prošlogodišnjim gostom Subversive Festivala Antoniom Negrijem.
Trenutna gospodarska i financijska kriza ujedno je i socijalna kriza, koju djelomično manifestiraju i subjektiviteti koje ona producira ili intenzivira. Ovo će se predavanje prvenstveno baviti četirima osnovnim subjektivitetima koje kriza proizvodi – zaduženima, medijatiziranima, sekuritiziranima i reprezentiranima. Osim toga, analizirat ću ciklus borbi započetih 2011. (utaborivanjima i okupacijama) kako bismo razumjeli kako im je pošlo za rukom obrnuti te subjektivitete i umjesto toga stvoriti moćne subjekte.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*