Talijanski combat ska-pankeri rasplesali KSET

Talijanski combat ska-pankeri rasplesali KSET07.05.2009. Kset, Zagreb
Nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa u križevačkom Klubu kulture gdje su rasplesali sve do zadnjeg posjetitelja, talijanski combat ska-pank bend Talco se vratio u Hrvatsku i održao još jedan odličan koncert u zagrebačkom Ksetu, udruživši snage s mladim nadama domaće ska pank scene, Eskadronom iz Zagreba.

Prvi su se na stage popeli Eskadron, koji su nakon par odsviranih rifova pokazali da su itekako zavrijedili stati na binu prije popularnog Talca. Odsviravši desetak autorskih stvari te nekolicinu obrada (između ostalog i Intifadu planetarno popularnih Španjolaca Ska-P), digli su na noge cijeli klub, a da im je ovo tek treći koncert, nije se moglo pretpostaviti ni po čemu. Nastup su završili obradom legendarnih Idola, odsviravši Maljčike u ska verziji na sveopće zadovoljstvo posjetitelja. Nesumnjivo je da je pred ovim dečkima svijetla budućnost i veliki broj koncerata, stoga, ukoliko budu u vašoj blizini, obavezno posjetite jer zabava je unaprijed zagarantirana.

Ubrzo se na stage penju Talco, te nakon početnih poteškoća koje su nastale uslijed njihovih problema pri ulasku u Hrvatsku i kašnjenja u klub, vrlo brzo nalaze pravu mjeru i nastavljaju u svom revijalnom tonu. Gotovo svaka njihova stvar je hit, tako da i nisu imali pretežak posao u vidu animiranja posjetitelja. Svirajući svoje uspješnice poput L’odore Delle Morte, La Carovana, A La Patchanka, Tortuge i Tarantelle Dell’ Ultimo Bandito napravili su vrlo dobru atmosferu, makar se doza umora nakon nepredvidljivih događaja na hrvatskoj granici ipak osjećala, tako da se može bez rezerve reći da je Eskadron ipak ovaj put napravio bolji «posao».

Poslije ovog giga Talco se još uputio na kraću turneju po većim hrvatskim gradovima, a vraćaju se na Skaville Festival, koji će se po drugi put u organizaciji križevačkog Kluba kulture održati u uvali Voz na otoku Krku i to krajem srpnja. Tea Čondrić


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*