The Bambi Molesters na InMusicu…

22./23.06.Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Na InMusic festivalu nastupiti poznati sisački surf–rock bend The Bambi Molesters koji će predstaviti posljednji album As the Dark Wave Swells.
Molestersi su jedan od rijetkih hrvatskih bendova koji je probio granice regije, a njihov surf cijeni se diljem Europe i Amerike. Surađivali su s brojnim imenima svjetske glazbene scene poput Phila Browna, Petera Bucka iz R.E.M.-a te Chrisa Eckmana iz The Walkaboutsa s kojim su osnovali bend The Strange. Pratili su R.E.M. na europskoj turneji, svirali po Europi i Novom Zelandu, a snimili su i glazbu za filmove „Prezimiti u Riju“ i „The Treat“. Posljednji studijski album “As the Dark Wave Swells” objavljen je krajem veljače ove godine, a u travnju ga je za europsko tržište preuzela njemačka etiketa Glitterhouse.
The Bambi Molesters nastupiti će na Sony Ericsson World stage!

Bambi Molesters osnovani su 1995. godine. Već prvim albumom „Dumb Loud Hollow Twang“ iz 1997. godine privukli su i kritičare i indie publiku. Album je snimljen u samo tri sata, a produciran je od strane legendarnog kalifornijskog DJ-a Phila Dirta. Album objavljuje i njemačka izdavačka kuća Kamikaze Records, a pjesme im se emitiraju na američkim i britanskim radijskim postajama, dok je pjesma „Hawaii Joe“ objavljena na kompilacijskom CD-u njemačkog „Rolling Stone” magazina. Uslijedilo je potpisivanje za Dancing Bear i izdavanje drugog studijskog albuma „Intensity!“ (1999.) te njihov prvi nastup s R.E.M.-om u Kopru, u Sloveniji.

Hvaljeni treći studijski uradak „Sonic Bullets: 13 From the Hip“ izdaju 2001. godine za Warner Records. Na njemu se kao gosti pojavljuju Peter Buck iz R.E.M.-a, Scott Mc Caughey iz Young Fresh Fellowsa, Chris Eckman iz The Walkaboutsa i drugi, a o albumu pišu MOJO magazine, UNCUT magazine, Pitchforkmedia… Uslijedili su mnogobrojni nastupi po Europi, ali i na Novom Zelandu, a nastupali su i kao predgrupa R.E.M-a na tri koncerta njihove europske turneje.

Godine 2003. objavljuju album „Dumb Loud Hollow Twang – Deluxe“, a 2004. s Chrisom Eckmanom iz Walkaboutsa osnivaju bend The Strange. Iste godine The Strange izdaje album “Nights of Forgotten Films”, na kojem surađuju s Philom Brownom.

Diskografija / Studijski albumi

2010. „As The Dark Wave Swells“
2003. „Dumb Loud Hollow Twang – Deluxe“
2001. „Sonic Bullets: 13 From The Hip“
1999. „Intensity!“
1997. „Dumb Loud Hollow Twang“


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*