TJEDNI AKT. / 04-03-2018

Najave: “Hrvatski dom u centru” (na Fejsu!)

Prošli tjedan je nastala Facebook stranica “Hrvatski dom u centru”, matični page za istoimeni projekt, kojeg nosi Savez udruga KAoperativa s partnerom Gradom Karlovcom. Uz hashtagove #IdemouHrvatski i #SviuHrvatski te moto “Kultura pripada svima” na dizajnu cover-a, stranica će pružati više informacija o projektu koji zagovara društvenu i kulturnu obnovu Hrvatskog. Na e-mailove sudionika prve projektne radionice “Medijske kampanje i javni nastupi” stigli su teaseri ožujskih projektnih aktivnosti – javne tribine i radionice. Više informacija ovaj tjedan!

Kultura danas 02/2019: Dosta je rezova!
Je li do nezainteresiranosti javnih medija i elektroničkih publikacija, gledanja u vlastiti pupak, zadovoljstva rezultatima natječaja Ministarstva kulture ili nezamjetnog broja lokalnih samostalnih umjetnika – u Karlovcu ni riječi o stanju i nezadovoljstvu u široj (šire od lokalne) nezavisnoj sceni koje se formuliralo u inicijativu “Dosta je rezova”. Udruge Blok, Eurokaz i Domino početkom siječnja ove godine odlučili su javno izraziti nezadovoljstvo s netransparentnim dodjeljivanjem sredstava bez obrazloženja o dodjeli i odbijanju, pa čak i prosvjedovati. Početkom ovog mjeseca – veljače – prvi su artikulirali i prigovore na Nacrt prijedloga Zakona o samostalnim umjetnicima. Malo više o “Dosta je rezova” ovaj tjedan na PLAN.et magazin u “Kultura danas”.

Kultura prije
Donosimo tekst iz prvih brojeva PLAN.et magazina!

Samoposluga #1
Javne prostorne politike sve su bitnija stvar u gradu Karlovcu i Gradu Karlovcu. Jedno od područja koje ulaze u pitanje urbanističkog oblikovanja i uređivanja je i obala rijeke Korane za koju se trenutno izrađuje Urbanistička studija Prostorno-programske mogućnosti razvoja ŠRC Korana, a koja ispituje moguće programske sadržaje tog prostora “u kontekstu Grada Karlovca iz urbanističke, pejsažne i sociološke perspektive”. U sklopu izrade Urbanističke studije održane su dvije radionice, a u ovotjednoj Samoposluzi donosimo transkript Radionice 2, održane 14.02.2019. u Velikoj Vijećnici Grada Karlovca.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*