Totalni Kaos u Mediki

hardcore medika16.08. Medika (Klub Attack), Zagreb
U Zagreb dolaze prvaci američkog kaos punk odgovora na Exploited i GBH, Total Chaos.

Bend nakon nastupa na Martinskoj, dolazi u Zagreb otvoriti pankersku sezonu, a kao support tu će biti SOCIJALNA SLUŽBA a očekuje se još po koje iznenađenje.

Total Chaos su oformljeni još davne 1989. godine kao reakcija na sve veću pojavu komercijanog punka na tadašnjoj američkoj muzičkoj sceni. Jedino bitno što ih je vodilo bila je očajnička želja za spašavanjem tada umirućeg punk rocka u Kaliforniji. Pored samog muzičkog izričaja, članovi benda su i društveno angažirani – bili su uključeni u osnivanje i organizaciju nekoliko kolektiva i organizacija: UVP – United Valley Punks, OCP – Orange County Peace Punks i AGC – Alternative Gathering Collective.
Svojim angažmanom daju potporu indijanskom rezervatu Big Mountain, sudjeluju u organizaciji društvenih događanja kao što su Hrana Ne Oružje (Food Not Bombs) i pomažu u otvaranju anarhističkog centra u Los Angelesu.
Svoj prvi demo izdaju 1991. godine nakon čega slijedi 7″ “Nightmares“, snimljen uživo. Prvi album “Where the Punks” izdan je ’93. godine nakon kojeg slijedi meksička turneja nazvana Yaps. Popularnost benda raste, a većina njihovih koncerata na turnejama po Kaliforniji i Meksiku je rasprodana. Iste godine potpisuju za Epitah.
Plage of Defiance” izlazi ’94. godine i do danas ostaje jedan od politički najangažiranih i najkontroveznijih albuma ikad izdanih za ovu etiketu. Bend odrađuje nekoliko američkih turneja s bendovima kao što su Mighty Mighty Bosstones ili Battalion of Saints. U kombinaciji s potonjima odrađuju politički vrlo burnu turneju praćenu prijetnjama (čak i prijetnjama smrću članovima benda) rasisitičkih organizacija.
Album Plage of Defiance iste godine biva zabranjen u Japanu zbog snažnih političkih poruka. Nakon tri hardcore albuma, bend se odlučuje vratiti na klasičniji 70’s/OI punk stil, a i 1998. godine napuštaju Epitah na kojem su prodali preko 150 000 albuma. Slijedeća dva albuma snimaju za Cleopatra Records, da bi uskoro oformili i svoju etiketu Reject Records.
U ožujku 2011. izdaju svoj deseti album “Battered and Smashed”.
U 21 godinu postojanja bend je imao uspona i padova, ali je oduvijek ostao vjeran svojem osnovnom muzičkom izričaju punk rocka, čvrsto ostajući uz svoje političke ideale.

UPAD 30KN


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*