Rasprava: Treba li vam Hrvatski dom?!

hrvatski dom25.02. 18:00 Gradska knjižnica I.G.Kovačić//Ilirska dvorana//Karlovac
Mreža udruga KAoperativa organizira raspravu Hrvatski dom. Komu? Čemu? koja će se održati 25. veljače u Knjižnici Ivan Goran Kovačić, 47 000 Karlovac s početkom u 18 sati.

Hrvatski dom je zgrada koja budi miješane osjećaje kod svih generacija Karlovčana. Vrlo je često kao pojam korišten u javnom diskursu, politici, civilnom društvu. To je mjesto sjećanja i mjesto želja. Postoje mnoga, ponekad i oprečna, očekivanja od te zgrade, a cilj ove rasprave je još jednom 25mg raspraviti viđenje i potrebu Hrvatskog doma u Karlovcu.

Na raspravi će biti riječ o Hrvatskom domu i njegovoj poziciji u Karlovcu, odnosno pokušat će se s građanima raspraviti njihovo viđenje Hrvatskog doma u sadašnjosti i budućnosti Karlovca. Treba li nam Hrvatski dom kao kulturno-društveni centar, koja je njegova primarna funkcija i kome je namijenjen? Hoće li se njegovom obnovom i projektima dogoditi novo “zlatno doba” zgrade i Karlovca ili je to vrijeme prošlo?

Raspravu će voditi Pero Desović, sociolog, član udruge Studio 8 i mreže KAOperativa, a uz predstavnike udruga i Grada pozivamo širu javnost na sudjelovanje.

Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga http://top.com/ društva i Zaklade “Kultura nova”.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*