Udar groma 2017.

06.-08.10.2017. maala scena Hrvatskog doma, Karlovac
Četvrto izdanje Udara groma ide u novom terminu i na novoj lokaciji. U Karlovac dolaze: No Trivia Peddler, E.N.D., Old Night, Inverted Pussyfix, Disbaja, Krlja, a od domaćih bendova tu su Stained Hand, Left to Starve, Gun Blade i March or Die uz još poneko iznenađenje.


Koncerti i druga događanja odvijati će se na i oko kluba mala scena (Hrvatski dom) i karlovačkog Infoshopa (MUZA, Haulikova 22).

Prva večer rezervirana je za hardcore punk ekipu: No Trivia Peddlers su novo ime poznate ekipe iz Pule, glazbeno su vjerni brzom 80s hardcore punka a članovi dolaze iz provjerenih pulskih bendova, Nulla Osta, SMC, Red Tape i Break the Mold.

Zagrebački dbeat punk prvaci Disbaja i grind mašinerija Krlja uključili su Karlovac u svoju mini hrvatsku turneju a po svemu sudeći s njima se može očekivati i pokoje iznenađenje. Stay tuned!
Za kraj prve večeri želimo pokazati i najbolje s lokalne scene pa će tako na Sceni još jednom zasvirati powerviolence bend Stainded Hand koji čini predstavnici najmlađe generacije karlovačko-dugoreških pankera. Iz nastupa u nastup sve su uigraniji, iza sebe već imaju kraću europsku turneju i mnogo svirki, a kako od samih početka na Udaru promoviramo najbolje i najprogresivnije snage s domaće scene Stained Hand su odličan izbor.
Večer zatvaraju karlovalovačko/dugoreško/zagrebački crust sludge panka, Left to Starve. Bend je premijerno nastupio na prvom Udaru, 2014. godine i od tada se vinuo u sam vrh regionalnog scene. Uz dvije velike europske turneje članovi nastupaju i u drugim bendovima s kojima redovito sviraju po Hrvatskoj i šire. Masivno koncertno iskustvo, neprekidno kombiniranje stilova, ultimativan stage gear i inovativni pristup skladanju pjesama stvorili su od Left to Starve bend koji se mora doživjeti.

>>>>>>>>>>>>>>>

Druga večer usmjerena je prema teškometalskoj publici: za ovu godinu svi bendovi druge večeri su headlineri! Po prvi puta u Karlovac stiže zadarski stroj, death bend E.N.D.
Splitski metal-pankeri i gore grind prvaci Inverted Pussyfix rijetko sviraju jer dio članova živi van Hrvatske pa će ovo biti jedan od rijetkih trenutaka kad ih se može vidjeti u živo.
Rijeka je grad punka, ali i metala. Nastojimo svake godine dovesti neko ime iz grada na Rječini pa nam tako ove godine stiže novi sastav, doom metalci Old Night. Band je nastao od dijela članova svjetski poznatih Ashes You Leave nakon njihovog razlaza. Old Night je 26.8. ove godine izbacio prvi album na Rain Without End records, a za njihovu promociju brine se, u metalskim krugovima prilično poznata Naturmacht produkcija. U svakom slučaju ljubitelji Black Sabbath, Cathedral, Witchfinder General i St. Vitus dolaze na svoje. Konačno i Karlovac ima jedan stoner/doom band koji vježba ni više ni manje nego na Maloj sceni a skrivaju se iz imena Gun Blade.

Udar groma uz koncertne večeri i ove godine imat će popratni program: radionica i izložba fanzina, projekcija filma Angela Bitonta, Giorgia S. Senesia i Roberta Sivilia, Italian hardcore punk 1980.- 1989. i sajam uradi sam proizvoda

lineup:

petak. 6.10.2017.

No Trivia Peddlers (Pula) https://notriviapeddlers.bandcamp.com/
Disbaja (Zagreb) https://realmofdisbaja.bandcamp.com/
Left to Starve (Karlovac/Duga Resa/Zagreb) https://lefttostarve.bandcamp.com/
Stained Hand (Duga Resa/Karlovac) https://stainedhand.bandcamp.com/
Krlja (Zagreb) https://krlja.bandcamp.com/
TBA

subota 7.10.2017.

Old Night (Rijeka) https://www.facebook.com/OldNightband
Inverted Pussyfix (Dublin/Split) https://www.facebook.com/Inverted-Pussyfix-710015575776021
E.N.D. (Zadar) https://www.facebook.com/endband
GunBlade (Karlovac) https://www.facebook.com/pg/GunBlade-126412381283444
March or Die (Karlovac)

Udar groma 2017. provodi se uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*