muscle relaxers soma side effects soma muscle relaxant em uma pa a soma dos termos é 70

does ambien show up on a 9 panel drug test buy zolpidem online ambien pregnancy category 2012

human equivalent of tramadol cheap tramadol online tramadol high bp

soma massage st louis buy soma auto soma com filtro

tramadol tweedehands tramadol 50mg can tramadol be prescribed as an antidepressant

xanax pharmacie en ligne buy xanax online buy xanax West Virginia

tramadol interactions with tylenol buy tramadol online no prescription overnight tramadol prolactin

klonopin dosage by color buy clonazepam are klonopin and clonidine the same

ambien side effect dizziness zolpidem online generic ambien gluten free

india pharmacy phentermine buy adipex online can u buy phentermine in stores

Urbanistička početnica 04: Dizajn interakcija u urbanom okruženju

10.05. 19.30 h DOM MLADIH Split, Galerija MKC
U okviru projekta Platforme 981, Urbanistička početnica, održava se predavanje Dizajn interakcija u urbanom okruženju.

Dizajn interakcija promatra odnose između ljudi, tehnologije i društva, ne fokusirajući se samo i isključivo na ljude i svijet oko njih, već istražuje interakcije među istima. Riječ je o multidisciplinarnom području koje obuhvaća dizajn, psihologiju, sociologiju, komunikologiju, antropologiju, računalne znanosti, inženjerstvo, informacijske i komunikacijske tehnologije, arhitekturu i umjetnost novih medija. Dizajn interakcija u urbanom okruženju u kontekst ovakvog tehnološki proširenog okoliša se fokusira na ljudske aktivnosti, iskustva i ponašanja koja se događaju unutar njih. Cilj je propitivati kako ćemo se mi, kao fizička bića, nositi s rastućim protokom podataka u našim gradovima. Korištenjem metodologije kritičkog dizajna moguće je promišljati i propitkivati koncept “pametnog grada”.

Živimo u vremenu u kojem kontinuirana promjena utječe na način kako naši gradovi funkcioniraju, te oni ubrzano postaju hibridi fizičkog okoliša i digitalne sfere podataka. Sve se više isprepliću mnoštvom senzora te mrežom mobilnih tehnologija koje generiraju nova hibridna iskustva. Hibridni grad je zapravo tehnološki proširen grad u kojem se digitalni krajolik stapa sa našim stvarnim, fizičkim svijetom, te nam, neprestano šireći se, nudi sve bogatija digitalna iskustva.

o predavaču
Ivica Mitrović docent je na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, gdje predaje sadržaje vezane uz dizajn interakcija i dizajn u interaktivnim medijima. Doktorirao je na Sveučilištu u Splitu. Autor je retrospektivnih izložbi radionica dizajna interakcija Interakcije 2004 – 2012 i pregleda hrvatske scene u području dizajna u novim medijima u Galeriji HDD-a u Zagrebu. Krajem prošle godine iz tiska izlazi njegova knjiga Dizajniranje novih medija, Dizajn i novi mediji – hrvatski kontekst (1995 – 2010) koja donosi pregled hrvatske scene u području dizajna u novim medijima. Trenutno sudjeluje u realizaciji europskog istraživačkog projekta Urban IxD – Designing Human Interactions in the Networked City u sklopu kojeg se krajem kolovoza 2013. godine u Splitu održava međunarodna ljetna škola dizajna interakcija. Dopredsjednik je Hrvatskog dizajnerskog društva.

Blog DVK: http://dvk.com.hr/interakcije/
Urban IxD: http://www.urbanixd.eu/

URBANISTIČKA POČETNICA je partnerski edukativno – informativni projekt koji se sastoji od dva segmenta, radionica namijenjenih prvenstveno učenicima srednjih škola i javnih predavanja za stručnu i širu javnost. Projekt se bavi osnovnim pitanjima urbaniteta, percepcijom i artikulacijom prostora, arhitekture, urbanizma, dizajna i umjetnosti u javnim prostorima i načinima na koje se oni oblikuju, koriste i planiraju pod utjecajima ekonomskog pritiska na njih i promjena uvjetovanim ubrzanim izgrađivanjem, eksploatacijom prirodnog i urbanog okoliša. Osnovni cilj ovog projekta jest educirati mlade ali i sve zainteresirane o urbanizmu, prostornom planiranju i gospodarenju prostorom. Drugi je cilj informirati širu javnost o temama urbanog planiranja i utjecaja lokalnih i nacionalnih politika na prostor te potaknuti raspravu i pokazati inovativne načine planiranja, označavanja, identifikacije i komunikacije o i sa prostorima javnosti. U projektu sudjeluju arhitekti, urbanisti, sociolozi, dizajneri, teoretičari, umjetnici, novinari i aktivisti iz Hrvatske i šire.

Partneri platforme: Art radionica Lazareti/Dubrovnik, Blok/Zagreb, Domaći/Karlovac, Drugo more/Rijeka, Multimedijalni kulturni centar/Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti/Rijeka i Platforma 9,81/Split.

Kontakt: Miranda Veljačić/Platforma 9.81-koordinator projekta, miranda@platforma981.hr

Projekt Urbanistička početnica provodi se temeljem financijske podrške Zaklade “Kultura nova” i Ministarstva kulture RH


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*