Viva la Punk vol. IV

punk, hardcore, zagreb, pasmaters, casulties, one way system12.11. Boogaloo Zagreb
Na četvrtom zimskom punk gatheringu Viva La Punk nastupili su, kao glavne zvijezde, poznati njujorčani The Casualties i britanci One Way System koje ste već u ovim krajevima mogli vidjeti na ljetnom izdanju Viva la Pola 2007. Ekipu su zagrijavali puležanske hardkor uzdanice Pasmaters i Bakterije iz Čakovca.

Malobrojnu publiku koja se tek okupljala pokušavali su zaigrati čakovečke Bakterije svojim oldschool punkom, no osim nekoliko fanova koji su ekvilibrirali na novim pločicama nije bilo pretjeranog plesa. Naime, neki pametnjaković se sjetio kako treba obnoviti Boogaloo pa je na pod stavio pločice koje su već i same po sebi skliske, a možete zamisliti našto to liči kad ekipa dođe iz kišom oblivenog Zageba i onda još malo sve zalije pivom.

Pasmaters predstavljaju novog vokalistu, Belog iz Anti-otpada koji se prilično dobro snašao u hardcore okruženju. Iako je prošli vokalist, kojeg možete čuti i na posljednjem CD-u (skinuti –>OVDJE) imao te vokalne predispozicije kakve se i očekuju od benda ovog kalibra, Beli je pravi frontman, stara škola rocknrolla i to mu odlično ide. Sretno Pasmatersima, bilo s Belim ili nekim drugim, još novijim vokalom. Pankeri, pak, na Viva la Punk nisu spremni  za hardcore kakav izvode Vlado i prijatelji.

One Way System su znanci s prošlogodišnje Viva la Pole. Bend se ne mijenja još od ranih 80-ih i osim nešto modernijeg saunda gitare i nije se puno pomakao. Najjednostavnije ih je usporediti s Exploited koji nemaju hitove. Nikad kraja svirci, pa iako su pomalo zadavili respekt na rudarski odrađenom poslu.

Glavne zvijezde, The Casulties, su NYC odgovor na britanske bendove GBH i Exploited. Od cijelog nastupa najupečatlljiviji je (ne)simpatični Ekvadorac s zadivljujućim growlerskim vokalom koji bi se prije uklopio u neki grind/crust/metal bend nego u “oj-oj” pank. Također, Orange pojačalo na velikom Ampegovom 8×10 boksu daje pravi zvuk bas gitari tako da su Casulties imali uvjerljivo najmočniji zvuk, a samim time i nastup. Ugodno osvježenje nakon čitave bulumente dosadnih britanskih OI-punk sastava. Palac gore za njujorčane.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*