Vox Feminae #3

30.09.-04.10. Zagreb
Počeo je treći po redu Ladyfest Zagreb – Vox Feminae. Programski najjače izdanje festivala započinje u srijedu, otvorenjem izložbe “Generacija X – ženske perspektive” na kojoj sudjeluje 15 hrvatskih umjetnica, a festival donosi i bogat filmski te glazbeni program, kao i radionice, predavanja, prostornih intervencija…

Programom do sada najbogatije izdanje festivala započelo je otvorenjem izložbe Generacija X – ženske perspektive na kojoj sudjeluje 15 hrvatskih umjetnica.

Filmski program festivala fokusiran je na snažne ženske glasove koje probijaju rodne stereotipe u svojim ostvarenjima te donosi presjek radova Mirande July, Barbare Hammer, Signe Baumane, Sadie Benning i Jasne Zastavniković. Posebna zanimljivost su ponoćne premijere projekta Dirty Diaries. Riječ je o 12 kratkih pornografskih filmova koje su režirale žene, a koje je financirala švedska vlada.

Glazbeni program tematski je podijeljen, pa će u petak publika moći uživati u alternativnoj rock glazbi kada će se održati koncert nizozemskog benda Suicidal Birds te zagrebačkog The Rock Flocka. Subota je rezervirana za provokativne elekro bitove Starki iz Bosne i Hercegovine te Xenie Flex iz Mađarske. Nedjelja je pak orjentirana na indie glazbu, kada nastupa A.J. Shanti (SAD) i U pol’9 kod Sandre (HR).

O dodatnom pregrštu radionica, radnih sastanaka, prostornih intervencija, buvljaka i predavanja možete više saznati na službenim stranicama festivala.

Vox Feminae festival je kreativnosti, sveobuhvatnosti i uvažavanja, specifičnih umjetničkih i angažiranih glasova na kojemu je u odličnoj mjeri utkana informacija i zabava. Organizator festivala je udruga Prostor rodne i medijske kulture ’K-zona’.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*