Weekend Media Festival, vol.5

Ovogodišnje, peto izdanje Weekend Media Festivala, tradicionalno se održalo u prostorima bivše Tvornice duhana Rovinj u samom centru grada Rovinja. Događaj je to koji okuplja najrazvikanija imena domaćih i regionalnih medija, od tiska i radio-televizije do internetskih portala.

Laicima su prepoznatljiva lica koja nam zažele “dobru večer i ugodan nastavak večeri” na domaćim televizijskim kanalima, poput Zorana Šprajca, Mislava Bage, Antonije Mandić i drugih, no na WMF-u moglo se vidjeti i razne PR stručnjake i direktore medijskih divova.

U masi odijela, „pametnih telefona“ i ulaštenih cipela, za oko mi je zapeo mali štand s mladim ljudima iz udruge eStudent koja je promovirala i informirala okupljene o njihovoj udruzi. U razgovoru s Petrom Podobnik s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, saznala sam da je udruga osnovana s ciljem povezivanja najboljih studenata Zagrebačkog Sveučilišta i poduzeća s adresom u Republici Hrvatskoj. Razne tvrtke daju članovima udruge zadatke i problematiku, te rok tijekom kojeg očekuju njihove prijedloge, ideje i projekte. Studenti profitiraju tako da se ističu u masi, mogu dobiti pripravništvo u struci, a kasnije i posao, dok tvrtke dobivaju selekcionirane i kvalitetne članove. Da bi se pristipilo udruzi, moraju se proći ispiti znanja, stranog jezika, pa i test inteligencije.
Više i ovoj udruzi možete saznati na http://www.estudent.hr/.

Malo više mjesta u glavnoj sali dobili su EPH, Story, T-Com (koji je, na oduševljenje muškaraca, prenosio utakmice Lige prvaka), ali promociju je imao i kuharski tv-show Masterchef. Uz kulinarska predavanja i natjecanja u brzinskom kuhanju, kuhari Masterchefa nisu bili jedini kuhari. Okupljeni su prvu večer mogli okusiti tjesteninu sa Zigante tartufima, dok se idućeg dana za prehranu pobrinula Podravka.

Što se glazbenog programa tiče, pretežno zagrebačku publiku zabavljali su Pips, Chips & Videoclips, Rambo Amadeus i Partibrejkersi. Nažalost, zbog niskih temperatura, veći se dio publike odlučio za DJ-eve u privremenom Pepermint klubu
odmah pored same pozornice.

Dobro, koji je smisao ovog festivala? Čini mi se da je najveći razlog dolaska na WMF druženje uz razmjenu iskustava, te eventualno predstavljanje kakvog novog projekta (primjerice, VH1 je na WMF-u krenuo sa svojim novim programom specijaliziranim za našu regiju Balkana). Danju svi sjede na predavanjima, u pauzama na kavama,dok je festival u večernjim satima “parada pijanstva i kiča”.

Matea Lacmanović


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*