Žižek i Ali otvorili teorijski dio Subversive Festivala

žižek subverzije festival aliSinoćnjim okruglim stolom „Kriza Europe“ na kojem su sudjelovali Slavoj Žižek i Tariq Ali svečano je otvoren drugi dio programa Subversive Festivala.

Program se nastavlja debatom na temu „Kriza Europe: Što ne valja s Europom?; Europski otpor; Je li drukčija Europa moguća?“ na kojoj među ostalima sudjeluju i Samir Amin, Bernard Cassen, Eric Toussaint…

Debate Subversive Foruma održavaju se svaki dan između 10 i 17 sati u ZKM-u te se pozivaju svi zainteresirani da se priključe raspravama i sudjeluju u ovom dijelu programa.

Glavni program održava se u kinu Europa, a danas u 18 sati Slavoj Žižek će kroz razgovor s Ankicom Čakardić predstaviti svoju novu knjigu „Živjeti na kraju vremena“ u kojoj govori kako kapitalizam nije održiv te da je vrijeme za promjene, a to se može dogoditi samo redefiniranjem komunizma.

U 19 sati na programu je predavanje Saskie Sassen „Globalna ulica nastajanje političkog“ u kojem se bavi ustancima u regiji MENA-e iz perspektive urbanog prostora.

Predavanje Slavoja Žižeka pod nazivom „Znakovi iz budućnosti“ održat će se u 21 sat, a kroz njega će ukazati na to da se događaji poput Occupy Wall Street, Arapskog proljeća, demonstracija u Grčkoj, Španjolskoj i ostalim zemljama trebaju čitati kao znakovi iz budućnosti.

Program Subversive Foruma i Međunarodne konferencije „Budućnost Europe“


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*