Dimensions 2015 festival report

Dimensions-Arena-2015-2pišu i fotkaju: MŽ&DŠ
Za uvod u kraj ljeta dočekao nas je topli, sunčani četvrtak i polazak za Dimensions Festival.
Dolaskom pred pulsku arenu u kojoj je večer prije održano svečano otvaranje festivala, uz Dimensions bannere vidljive s ulaza u Arenu, osjećali smo se dobrodošlima i na pravom mjestu.

S punim ruksacima, punih baterija i u više nego zabavnom društvu večerali smo u jednom od finih pulskih restorana nakon čega smo se zaputili prema tvrđavi Punta Christo. Već na samom ulazu u festival, kroz tijela prolazile su nam blage vibracije i raslo uzbuđenje. Zamjetno je najviše ekipe bilo iz Engleske i Škotske uz nešto Francuza, no i naši su se čuli u našem prvom penjanju na tvrđavu.

Svaki stage je iznenadio svojim izgledom, od kombinacija tonova rasvjete i ludog VJinga, do same konstrukcije i izgleda stageva. Soundsistemi su ponovno oduševili. Najviše bassa se osjetilo u Moatu i Mungosu što nije novost. Stagevi su bili prilično dobro popunjeni što je variralo i prema izvođačima, gužve su bile rijetke i generalno je bilo opušteno i bez napetosti.

Od onoga što možemo izdvojiti odlični su bili Mala i Loefah s jungle setom u Mungosu u četvrtak, Objekt u Moatu i Blawan na Clearingu u petak i naravno, Ben Klock na zatvaranju Moata u nedjelju.

Bilo je i drugih actova kao Paradox, Ulterior Motive i Rodhad koje smo nakratko uhvatili, dok nam je sve ostalo, čak velika većina nastupa bila predisco i prevokalna, što se može uzeti kao primjer za subotu kada nismo našli jedno mjesto koje će nas dulje zadržati i na koncu ranije otišli spavati. Uzevši u obzir da smo prve dvije godine probdjeli u Moatu i ovo je pomak naprijed u širenju posjete na nontechno i nonMoat stageve, no potajno se nadamo da će se politika prvih dvije godine i jakog techno programa u Moatu vratiti.

Sve u svemu pilo se, jelo se no najviše se plesalo i uživalo u svakom zvuku. Cijeli festival je odisao ljubavlju, prema glazbi i međusobnoj. Ekipa je bila vrlo simpatična i draga, osjetilo se veselje i pozitivna vibre. Imali smo sreće pa nas je i ove godine vrijeme poslužilo maksimalno. Svih četiri dana je sjalo sunce tako da su beach partiji bili pun pogodak za ekipu, a odmor na dislociranim plažama za nas usporenije. Vidimo se nagodinu.

Galerija