Otvorena izložba Marijane Brkić

marijana brkic izlozba gaza centar za mladeU karlovačkom Centru za mlade NaGazi otvorena je izložba Marijane Brkić. Radovi su napravljeni na temu otpada kao predmeta za stvaranje nove kreativnosti, te kao podsjetnik na problem zbrinjavanja istog.

Autorica je tematiku izabrala zbog svoje velike ljubavi prema otpisanim i odbačenim predmetima, koji se nalaze svugdje oko nas, a plijene njezinu pažnju od malih nogu. Bilo koji istrošeni materijal, ambalaža, komad plastike koji je pripadao nečemu, nema svoj rok trajanja, uvijek se iznova može koristiti za stvaranje nečega što bi bilo estetski lijepo, zanimljivo i korisno. Materijali koje koristi su razni: papiri, stari kalendari, ljuske od pistacije, kartonske role wc papira, maleni metalni dijelovi bačeni u zaborav, stare rendgenske slike, tehnički dijelovi, guma, žica, vata…..
Izrada radova bilo je istraživanje mogućnosti korištenja što različitijih materijala te komponiranje istih u neki novi umjetnički izražaj. Svaki rad je napravljen tematski i idejno je nepovezan s ostalim radovima kako bi svaki pričao svoju priču i dobio pravo da zasja u punom sjaju na posve nov način.

Marijana Brkić ex Anić, rođ. 17.12. 1982.u Karlovcu, završila Srednju tekstilnu školu u Dugoj Resi, te Tekstilno- tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Dizajn i projektiranje, izlagala na nekoliko samostalnih izložbi.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*