Kvelertak nastupio u Ljubljani

kvelertak gala hala ljubljanaU ponedjeljak 7. Srpnja u ljubljanskom su klubu Gala Hala nastupila norveška rock/punk/metal mašina Kvelertak.

Ovaj unikatan bend je u sklopu europske turneje po prvi puta posjetio Sloveniju, a za tu prigodu, u solidno popunjenom klubu, izveli su presjek svoje karijere.
Bend postoji od 2007. godine, i u kratko vrijeme su se nametnuli kao interesantna i kvalitetna koncertna pojava. Prepoznali su to i bendovi Mastodon i Gojira, koji su ih pozvali kao goste na jednu turneju, a svirali su i s Metallicom. U skoro dvosatnom nastupu, vokal Erlend Hjelvik je vodio publiku kroz bogat opus Kvelertaka, potpomognut s trojicom gitarista, basistom i bubnjarem, koji se nisu štedjeli na bini.
Svaka pjesma je imala potporu u vidu glasnog pjevanja okupljenih fanova, skakanja i naravno, stage divinga na kraju koncerta, koji se pretvorio u penjanje 30-ak fanova na binu na kraju koncerta, što je samo potvrda Kvelertaka kao druželjubivih glazbenika.

Nakon koncerta popričali smo i s nekoliko fanova, neki su došli iz Zagreba i Labina, koji su bili prezadovoljni, s nadom da će se Kvelertak opet uputiti u naše krajeve.
Posjetioci koncerta mogli su kupiti i pregršt majica, singlica, naljepnica oba benda, a zanimljivo je da su Kvelertak skoro otkazali koncert taj dan zbog kvara na autobusu dan prije u Njemačkoj. Preko svog Facebooka napisali su da traže prijevoz za Sloveniju, i naravno, u kratkom vremenu se našao fan koji ih je i dovezao na kocert. Hvala mu na tome.

Kao support nastupio je slovenski bend The Hoax Program, koji je privukao dosta publike te je bio odličan izbor za zagrijavanje za zvijezde večeri. Darko Superbata


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*