Dolaze mračni berlinski dubsteperi

medika28.01. AKC Medika, Zagreb
U zagrebački AKC Medika krajem siječnja Trip to Zion kolektiv dovodi berlinski mračni dub/dubstep & drum ‘n’ bass bend Braintheft u pratnji DJ SAIMANa.

Braintheft je četveročlani bend čiji live nastup počinje s eksperimentalnim darkdubom, te preko dubstepa dolazi do kulmnacije u kombinaciji mračnog dubstepa i drum’n’bassa. Bend je nastao 2008. godine u Berlinu, no članovi su iz Irske i Francuske, što se i jasno osjeti u njihovom zvuku. Pod jakim utjecajem duba, dubstepa i trip-hopa, kreacija Brainthefta razvila se u specifičan zvuk koji uključuje teške bass dionice, breakove, samplove i live instrumente. Live set Brainthefta kreće se od psihodeličnog down tempo duba do težeg, mračnijeg dubstepa/drum’n’bassa, što se pokazalo kao kombinacija koja redovno impresionira publiku.

Bend je 2008. počeo nastupati po underground dubstep večerima u Berlinu gdje se vijest o novom psihodeličnom dub soundu brzo proširila, te je dosad Braintheft svirao po mnogobrojnim klubovima i festivalima u Berlinu i okolici. Od ljeta 2009. surađuju s vj-icom Ma Beat čime su svom nastupu dodali i vizualnu (psihodeličnu) dimenziju.

Braintheft je snimio nekoliko pjesmi s dub producentom Al Dubbom u studiju Planet Earth u Berlinu. Također su surađivali s Uzulom (Kaly Live Dub) kao i s L’Oeuf Raide (Jarring Effects). Nedavno su izdali i svoje prvo EP izdanje, dok se prvi album priprema za 2011. Nakon uspješnih turneja po Njemačkoj, Irskoj i Českoj, Braintheft donosi svoj mračni bass i u Istočnu Europu, u sklopu turneje za vrijeme koje će ih se moći vidjeti i u Zagrebu.

DJ Saiman počeo je vrtiti ploče još 1997. Deset je godina puštao underground hip-hop i rap po različitim klubovima i partijima u Berlinu, a 2006. otkriva dubstep i od tada je pod njegovim utjecajem. Početkom 2009. pobijedio je na dj natjecanju FreakCamp u Berlinu i od tada se koncentrirao isključivo na dubstep te redovno nastupa po dubstep eventima u Berlinu. Između ostalog je i resident berlinskih Wobble partija. Nastupao je kao support umjetnicima kao što su High Tone, Jazzsteppa, Pitch Black, Stagga, Dub Invaders, Uzul, Led Piperz i drugi.

Cijena ulaza: 30 kn prije ponoći/ 40 nakon


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*