Bob Dylan i Manicsi na Radar festivalu

Na ovogodišnjem Radaru koji je održan na varaždinskom gradskom stadionu kao zvijezde večeri nastupili su velški rokeri Manic Streets Preachers i legendarni folk roker Bob Dylan.

Hladno i kišno vrijeme nije obeshrabrilo oko 15 tisuća posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine da dođu vidjeti svoje glazbene idole.

Prije Dylana, ekipa se zabavljala uz vinkovačke “Majke”, “slovenskog Dylana” Vladu Kreslina, Dragu Mlinareca te velške rockere “Manic Street Preachers” koji su na kraju svoga prvog nastupa u Hrvatskoj poručili – Hrvatska je prekrasna zemlja i vidimo se dogodine. Upravo zbog njih je i stigao velik broj publike. Manicsi su svojim fanovima pružili pravu rocknroll zabavu, po mnogima i žešću nego što su zaljubljenici Motorcycle Emptyness očekivali. Pojačani još jednim gitaristom MSP u živo zvuče bar kao Guns’n’Roses, da se ne pretjera usporedbama s veličinama poput Cult ili AC/DC (koje velika većina MSP obožavatelja baš i ne ljubi).

S druge strane Dylan bi se prema onomo što se moglo vidjeti (i čuti) bolje uklopio u Lisinski nego stadium rock okružje.

Dylanu je ovo bio premijerni nastup u Hrvatskoj, a za Varaždin možda i najveći trenutak u rock-povijesti. Dylan je izišao na pozornicu u pratnji petoročlanoga banda: Tony Garnier (bass), George Recile (bubnjevi), Stu Kimball (ritam gitara), Danny Freeman (gitara) i Donnie Heron (violina, bendžo, mandolina). Otpjevao je pjesme većinom s najnovijeg albuma, no na repertoaru se se našli i svevremenski hitovi, a dvosatni koncert završio je pjesmom “Like A Rolling Stone“.

Dylan je Varaždin posjetio u sklopu “The Never-Ending” turneje koja traje od kraja 80-tih, a koncert u “baroknom gradu” bio je jedini njegov ovogodišnji nastup u ovom dijelu Europe. •


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*